Jag ser ljuset

Tentaplugg- nej tack!




Nu ser jag ljuset ur tunneln, ja snart är hemtentan KLAR!!! Endast en fråga kvar, och enligt mina planer ska jag vara klar även med den på fredag innan klockan blir sen! Woho do I feel good or what! Praktiken nästa termin är så gott som klar den med.. eller nu kan jag inte göra så mycket mer ialla fall. Har fått en plats, men var på intervju för en annan idag... så tralalala la vita é bella!

Imorn är det nyårsafton och då ska jag på middag hos Nadia. Det blir kyckling a la europa del syd, och massa gott till efterrätt! Och enligt Paulo Coelho bör man ju göra en lista över vad man tänker göra nästa år. Så nu tänkte jag lansera min alldeles egna "Detta hade Helena tänkt göra 2009"-lista! 
  • Plugga international cultural tourism på Nya Zeeland
  • Hoppa fallskärm
  • Ta kort på minst en livs levande pingvin (love love love them) 
  • Ta steget ombord på planet och komma hem igen (jaa, jag lovar!)
  • Ge 100% på min praktik
  • Åka till Grekland minst två gånger
  •  Vara ärlig mot mig själv och andra
  • Dansa mer, skratta mer, älska fler (höhö)
  • Kort sagt, leva mer!
Från oss alla, utan att låta allt för schitzo, till er alla Ett gott nytt år, 2009!!!

The legend

Idag vill jag uppmärksamma er gott folk där ute att en legend finns ibland oss.
Paulo Coelho, this tribute is to you



Nu får det vara nog

Nu borde jag ta mig i kragen (om det va så att jag hade nån) och börja plugga! Jag blir så förbannad på mig själv. Nu har jag sagt till mig själv i en å en halv timma att "faan Helena, om inte du sätter dig ner och pluggar NU så får du inte åka till Nya Zeeland!"  och då svarade Helena den sega halvan, "Men shit asså, relaaax, det fixar du imorn...eller överimorn.. eller en annan dag när du känner för det!"
Det e inte lätt ibland asså!

Julen har vart kanon by the way! Har fått leka med alla de söta små, som kommer va så stora men söta när jag ser dem nästa gång! Ah, varför växer man så fort när man är liten?
Juldagslegenden på Parkan, blev som vanligt kanon! Efter att jag fått köldskador i fötterna av över en timma i kö var det crazy dancing och dyra drinkar som gällde! Precis som det ska vara!! Kvällen slutade med att jag trodde att jag skulle behöva ta bort blindtarmen. Men det behövde jag inte. Det var en fördel. Sen sov jag...
  
Dagen till ära spenderade jag med min andra hälft på El giganten och IKEA. Jag skulle köpa en mobil, en tv-box eller vad det heter och en farbaskad epilator, men det blev Mamma mia istället! Inte helt fel det heller=) 
Nu ska jag försöka samla mig och göra ett ryck och börja plugga... i alla fall i en halvtimma, tills det är dags för mat!!!


  

Tur att vi hör så bra:
-Vad det ser ut, de renoverar ju fortfarande!
-Jag tror faktiskt att de renoverar!

-Oj där hänger en massa bävrar!
-Jag tror det är sånna där...bävrar! 
=)
 

Last Christmas I gave you my heart

...but the very next day, you gave it away. This year, to save me from tears, I'll give it to someone special



Idag tänkte jag skriva en liten julnovell, men kom på att jag inte orkar idag.... Kort och konsist kan jag säga att det har varit en väldigt mysig julafton (förutom att big bro saknades). Dagen började lycksosamt med att jag fick mandeln i gröten. Japp så nu vet ni det gott folk, nästa år bli det bröllop!=)
Efter att Helena fantiserat ihop hela senariot i huvudet, tänk klänning, kyrka, fest, mat, fest och lite mer fest så åkte vi till mormor och morfar. Sedan bar det av hemåt för Kalle ofcourse. Sen kom släkten. Resten av kvällen var det mat mat och mat.... Nu är det efterfest med stin igia mas och en massa tzifteteli! Opa opa, nu årkar jag inte mer, nu ska jag sova tills morgondagens festligheter börjar!!!

God Jul på er allisammans!!!!

Στην υγεια μας ρε παιδια

Vackert



En natt hade jag en dröm.
Jag drömde att jag gick längs en strand tillsammans med Gud.
På himlen trädde bilder ur mitt liv fram.
Jag såg på varje bild två par fotspår i sanden;
ett par var mina och det andra paret var Guds.

När den sista bilden syntes såg jag tillbaka på fotspåren.
Jag upptäckte då att många gånger under mitt liv fanns där endast ett par spår.
Jag såg också att detta var under de mest ensamma och svåra stunderna i mitt liv.

Detta bekymrade mig mycket och jag frågade Gud
om detta.
"Gud, du sade när jag en gång bestämde mig för att följa dig,
skulle du gå med mig hela vägen.
Men jag ser att under de svåraste tiderna i mitt liv finns de bara ett par fotspår....
Jag förstår inte varför du lämnade mig när jag behövde dig som mest?"

Gud svarade:
"Mitt kära barn. Jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig.
Under tider av svårigheter och prövningar.
När du bara kan se ett par fotspår,
då bar jag dig..."

-Anonymous


Party people

Ja gott folk, endast TRE dagar kvar till julafton! Idag ska familjen Brännässla ta in granen och klä den. Det är ett kul nöje tycker vi... Mamma och brorsan försöker alltid hänga på kulor så där lite utspritt och stilrent, samtidigt som jag "terroriserar" den (tycker de), och gör mitt bästa för att så mycket som möjligt ska få plats i det kära trät! Pappa nöjer sig med att sätta upp stjärnan. Jaa, det är alltid kul att klä granen=) Kort från vårt granprojekt kommer sedan...

Igår var det julfest med glögg i mängder i medicinmuggar (och på vissas tröjor), pepparkakor och vin! Tanken var att vi skulle ut sedan, men gamlingar som vi blivit kändes sängen mer lockande, så festen tog slut strax efter tolv. Som Nadia sa "Näe nu måste vi åka hem, vi ska ju ligga i sängen och prata!"

Idag ska jag fän se till att plugga! Hur svårt kan det vara..? Men kära kulturare om ni läser detta, VAR hittar man något som helst om EUs turismpolitik? Jag har läst häftet "EU och bla bla bla" men hittar inget bra.. Suck.... SO totaly boring...

Puss och kram, klä en gran♥
(rimmade nästan iaf)


Nu är det jul igen


Dagarna bara försvinner när man är hemma i götet, förstår inte riktigt hur! Idag har jag suttit och pluggat på hemtentan hela dagen och ringt diverse möjliga praktikplatser.. Det går ialla fall framåt nu! Det känns som jag kommit in i sånt där harmoniskt flyt nu, känner mig inte alls stressad för nåt, så det är väldigt härligt!

Dagens höjdpunkt, som också gjorde att jag missade Bonde söker fru, (damn), men i alla fall, var kvällens pepparkakshusbak! Jag kommer väl ihåg när mamma skulle baka ett för många många år sen.. Det slutade med en massa svordommar, brända pepparkaksbitar och klister över allt. Så den uppgiften har jag tagit över från min kära mor, som bojkottar pepparkakshus! 

Hur som helst så är huset klart , invånarna har flyttat in och väntar nu på Tomten...  

Mamma och pappa...

...jag och brorsan!

Nattens bekännelse


Guess what..?



Idag tänkte jag berätta en hemlighet. En hemlighet som syns om man letar ordentligt. Jajamensan, jag är en sån där typ som samlar på allt. Jag hatar att slänga något och gör det så sällan som möjligt. Det hela började som liten och trodde att om man hade mer än två av något så hade man en samling, och detta slutade med att jag hade en massa himla samlingar.
För att göra historien än (om möjligt) mer spännande, så städade jag mina garderober härom dagen. Oj oj OJ säger jag bara... Visst fann jag en å annan fjortistop med massa påsydda strassmycken i härligt jazztyg. Jag kommer ihåg hur mycket jag älskade sånna topar. Alla var de svarta, men oj så unika.
Inte nog med topparna, utan jag hittade riktiga guldgruvor också, nämligen en påse med klistermärken på Backstreet Boys, en kallender med de snyggaste killarna 1999, en tavla med Leonardo DiCaprio i guldram och anteckingsblock från engelskalektioner!
Jag tog det som ett tecken från Gud och slängde ALLT! Efter det fick jag ett ryck och samlade även ihop två stora svarta sopsäckar med kläder som jag ska skänka bort till nån som behöver fjortistoppar med än vad jag gör.
Den lilla jäveln i mig hängde glatt upp Leonardo DiCaprio-tavlan över storebrorsans säng för att se reaktionen när han kom hem hihi...
Resultatet lät ungefär så här: "Helenaaaaaaaaa, det är nån som borde springa iväg till snickerboa NUU!!!!!"

När mormor var här på middag i söndags försökte jag pracka på den på henne, men ack det gick inte.. Hennes favorit är Henrik i Scotts, näst efter morfar då♥

Efter denna rensning har jag nu beslutat mig för en ny policy: har jag två av något, har jag en för mycket!


Med brist på ambitioner...

En gång i tiden hade jag ambitioner för miljoner, idag kan jag knappt stava till det. En riktigt jävla tråkig eftermiddag. Ja, jag fick lära mig som ung Graffitireporter att man ska undvika svärord när man skriver, men om man verkligen är arg och behöver förstärka det man känner ska man skriva dem. Och i så fall skriva ut dem, inte typ j***a... Så därför har jag berättigat att skriva att idag var det just en jävla eftermiddag!

Jag vill inte göra min hemtenta och jag vill inte söka efter någon praktikplats. Idag ville jag gå till gymmet, men nähä då, då var det stängt! Gjorde sönder en hylla igår med kraften av humörsvängningar. Hoppsan. Ibland funderar jag på hur någon kommer kunna stå ut med mig och mina humörsvängningar. Att köra bil i sådant tillstånd är inte att rekommendera. Eller hur Nadia?

På tal om att köra bil, så borde turister få en egen fil tycker jag. Synskadade också. Dåliga förare. Slöa förare. You name it! Eller egentligen så skulle det räcka med att ge mig en egen fil!

Summan av kardemumman så var det en alldeles för lugn eftermiddag, hände inte nånting.. Nu längtar jag verkligen efter lite action! Ska nog sätta upp boxningssäcken och puckla på den ett tag tills jag fått slösa energi på något onödigt bra!!!

Spread your löööv!

Ciao ciao Lidköping

Location: Göteborg
Dagens artist: Mano Chao

 


Nu har resan i Lidköping tagit slut. Det känns som igår jag, Anna och Lena var på intervju och Margaretha berättade vilka möjligheter som kommer att ges. Ulrika som berättade hur och när kaffet skulle kokas och vilka termosar som ska till att fyllas på morgonen. Shit, kommer ihåg hur stressad jag kände mig över att jag antagligen kommer vara the one and only som glömmer av att göra kaffe. Men jag klarade det=) Jadu, kaffeveckan kommer nog vara en av de få sakerna jag inte kommer sakna!

Vi har hunnit med en hel del på resan mot att bli KulturTurismEntreprenörer; vi har blivit proffs på att göra lekar, som till exempel Så ska det la låta? Vi har lärt oss Lidköping lika bra som gångertabellen, hur man fixar in minderåriga på Stadt, och pointen av att börja plugga på hemtentor i tid.


Riktigt grymma har vi varit, och en sak är säker, jag kommer sakna er!!!


Och nu, en liten tribute till en fantastisk rolig tid i Lisch:

   

   

   

   


En del festande har vi haft, en del representativa dagar, tacokvällar, maskerad och massa mys. Tre tomtegummor med samma klädsel (helt oplanerat) och en full tomte... vad mer kan man begära? 


Praktik på SPA...



 

   

   

     

Nu är vi ett steg närmare NYA ZEELAND och nya äventyr!!!


Mission completed...


 


Lay all your love on me

Nadia Nadoula mou, jag ska spara undervåningen till dig så alla våra barn kan leka tillsammans på platian och så vi kan dricka kaffe när våra prinsar är ute och krigar! Haha wouldn't that be something?

Dagen har bara försvunnit så där sjukt fort igen! Men nu mina damer och herrar har jag abslout sista dagen i Lidköping imorgon! Då blir det redovisning a la Alingsås, Luciafirande, bowling och middag på en restaurang här i stan! Woho sen ska jag lägga ner mitt liv i kartonger igen och dra lasset hem till Göteborg till mor och far!
Hur ska hela min lägenhet rymmas i mitt rum? Hmm...
En annan otrolig sak är att om FYRA veckor åker jag till Nya Zeeland! Hur kan tiden gå så fort??

I söndags var jag och mamma och tittade på Mamma mia. Det var så mysigt och filmen är ju hur bra som helst!! Den är inte så sorglig egentligen, men jag grät hela tiden..Don't ask me why haha, men låtarna går rakt in i hjärtat, känner mig träffad i varenda en...  Bäst av alla är ändå "Lay all your love on me"



It was like shooting a sitting duck.
A little smalltalk, a smile, and baby I was stuck.
I still don't know what you've done with me;
A grown-up woman should never fall so easily.
I feel a kind of fear,
When I don't have you near.
Unsatisfied, I skip my pride,
I beg you dear...

Don't go wasting your emotion
Lay all your love on me
Don't go sharing your devotion
Lay all your love on me...
♥♥♥♥♥


Hello to the world

Äntligen har jag tid att sätta mig vid datorn och skriva om min trip to fairyland, Grekland. Jag kan inte fatta att jag var där alldeles nyss och nu är jag hemma och kollar på Idol som om inget har hänt...
..Men wait wait wait.... Nu ska vi spola tillbaka bandet en vecka!


Så här såg det ut onsdagen förra veckan, ovan molnen...


Det var riktigt mysigt att leka turist med kameran i högsta hugg och gå runt och njuta av en vinter som jag aldrig tidigare testat på. Solen sken, rätt kallt var det men så himla underbart! Under de fem dagarna hände fruktansvärt mycket som inte normalt sett får plats under en så knapp tid tycker jag. Jag kom hem i söndagskväll och var helt snurrig. Vet inte om det berodde på flaskan whiskey som dracks på tu man hand på Bouzoukia på natten innan eller om det var alla intryck!? Hmm... 

Här kommer som följer; bilder från Thessaloniki!


Redo för äventyr


   

   



Tomten har kommit till Aristotelis



Mmm creps med banan och choklad, ett måste!!



Nasty mou på Pinakas



Tatis och jag vid Lefkos Pirgos


Nu längtar jag så mycket att det gör ont att få åka igen! När jag gick och vandrade längs hamnen såg jag ett hus som jag ska bo i när jag blir stor. Rättare sagt hittade jag två, men just detta var så fint, kan se mig själv vakna upp och sätta mig på balkongen med min frappé och titta på båtarna ute på havet i samma stund som min Romeo sjunger nedanför för att jag ska släppa ner mitt hår så han kan få känna på kvalitén på mitt balsam. Hmm eller har jag blandat ihop nån historia nu..? (Ja, red.anm. Romeo heter egentligen något annat och balsamet går att hitta hos alla större frisörsalonger)


Mitt blivande hus



En tanke som slog mig på flyget hemåt svearike var, varför har man egentligen en flytväst under sätet och inte en fallskärm? Jag menar, man får la knappast en fallskärm på båtar vid katastrofer..? 

Keep on smiling! 

Adjö!

Αχ αγγελε μου

RSS 2.0