Powerwalk

Är det inte underbart när man är ute och går en powerwalk, och så råkar en hel biltransport med snygga militärer åka förbi vinkandes och smilandes! Jag säger bara det, jag ökade takten till säkert 30 km/timma med ett stort brett leende om läpparna! Tack för den kicken=)

Nu är det fikondags! Fikonen är mogna, och det är ju bland det bästa med den här månaden! Härom dagen skulle jag åka från Plomari till Vatera för att möta upp Johanna och Sebastian. Jag var så fokuserad på fikonpallning där jag åkte i snigelfart att jag körde fel och körde ner på den lilla grusstigen som tar dubbel så lång tid som den stora asfalterade. Inte nog med det, där fanns inga fikon heller! Men idag fick jag en hel påse, så då gjorde jag en September-sallad a la Helena till lunch, dvs tomat, gurka, rödlök, paprika, fikon och vindruvor. Mumms!!

Nu ska jag hem och slänga av mig uniformen och träffa Julia, Sebastian och Esther för avskedsmiddag för Julia. Kleftiko here I come;)

Min bubbla

Om två och en halv vecka spricker min bubbla. Min bubbla Lesvos. Här i bubblan mår jag ju så bra, det är sol, trevliga människor och god mat. Utanför bubblan händer det saker hela tiden, saker jag inte vill veta av. Tack vare bubblan har jag faktiskt inte blivit så berörd, eller rättare sagt är jag lite av avskärmad från resten av världen. Terrorattacker, psykopat i Norge, Gaddafi som ska störtas (eller inte störtas), krig, mord och översvämningar, och ändå så sägs det att Grekland är i hetluften! Inte mitt Grekland. Här märks ingenting. Den största problematiken jag behöver oroa mig för är flygstrejk, taxistrejk och askeskur, och när allt kommer omkring så är det väl ingen ko på isen jag får säga det själv.


Det märks verkligen att det är september nu, det är inte samma typer av gäster som kommer hit och allt börjar lida mot sitt slut. Många är trötta, men samtidigt är det inte samma stress längre, vilket är bra.  På söndag åker Kristina hem, följt av Julia på måndag. Sedan åker Sebbe med sista Oslo flyget, och sist lämnar Jojokotten mig helt ensam den 1e oktober. Själv kommer jag hem 3e via Athen och Köpenhamn, en Eurotrip med andra ord. Märkligt.


Jag såg just på Go’kvälls resemagasin om Lesvos! Det började med att journalisten satt i Plomari och drack en ouzo. Helt sjukt konstigt att se ett svenskt program om nått som utspelar sig utanför min dörr! Den var iaf väldigt fint filmad och det var nästan så jag ville riva sönder min biljett till Sverige. Men nej mamma och pappa, jag lovar, jag kommer att stå där på Landvetter med mina väskor som kommer att väga på tok för mycket den 3e oktober=)
Jag ska bara försöka slita mig från allt först. Ska äta så mycket zucchiniblommor att det sprutar ur öronen. Ska bada i det Egeiska havet så mycket att jag får simhud och urinvägsinfektion. Ska hålla min transfer-board lite högre upp vid varje ankomst och klicka omkring i mina pumps tills jag får lite fler blåsor på fötterna. Jag ska stirra mig blind på den vackra solnedgången i Petra varje kväll tills jag blir trött och dricka ouzo tills jag spyr. Ja, det ska jag göra! Men nu ska jag börja med att gå och lägga mig och drömma om att hela världen blir min bubbla.


God natt!

RSS 2.0