Ut med det gamla och in med det nya!

Är du en av dem som säger tjugohundratio eller tvåtusentio? Kom att tänka på detta.. På nittonhundratalet var det inget snack om hur man sa gällande år, varför finns det inget bestämt sätt hur vi ska säga nu? Hur som helst! Idag är det sista dagen på 2010, och jag säger faktiskt tvåtusentio! Ikväll blir det middag med vänner, oxfillet och massa champagne! Lite annat smått och gott åker säkert ner med! Kanske blir det utgång efter 12-slaget, det får vi se.

Året som gått har varit ett händelserikt år, halva tillbringade jag i Grekland och halva i Sverige. Något som jag inte räknat med att lära mig var till exempel att köra vespa! Sjukt kul är det, även om man känner sig som ett ägghuvud när man har världens oläckraste hjälm på sig! Men men.. Hellre bortkommen och bortkörd än omkommen och överkörd!
Något annat som inte var mina planer för 2010 var att bli katt-fan! Japp, har klappat dem, hållt dem och saknar dem gör jag fortfarande!
Jaa, 2010 hade nog världens roligaste sommar! Jag hade världens roligaste jobb, och glad har jag varit största delen av året, så det är nog ganska bra poäng!
Men nu kommer som följer, min egna lilla tradition;
"Detta hade Helena tänkt göra 2011"-lista!
  • Lära mig Bachata och bli inte bara bra, utan grym
  • Utnyttja mitt gymkort mer och bli ännu mer fit 4 fight
  • Skaffa mig ett jobb som gör mig glad
  • Fokusera mera
  • Dansa mer, älska fler och skratta ännu mer (jaja, detta var mitt mål för 2009 med, men det lät ganska bra;)
Förra årets mål nådde jag med vill jag påpeka! Snacka med åsnor gjorde jag till och med! Och ja, de är envisa, nästan envisare än mig.. Vad lärde jag mig då av detta? Jo, att om man drar och drar och drar åt ena hållet så går det till slut, eller så blir man sittandes och skrattandes helt galet!
Så sist men inte minst vill jag önska er alla där ute i världen ett bra slut på 2010 och en kanonbra start på 2011!


Snart är det jul här i vårt hus...

...Julen den kommer, hoppfarallallaaa...
Idag är det tisdag och 21e december, bara några få dagar kvar till julafton! Vi har fortfarande inte tagit in granen och klätt den (som alltid brukar vara ett sant nöje och kamp om design reds. anm). Personligen tycker jag man tar in granen alldeles för sent! Efter jul vill man ju ändå bara slänga ut den..då mister man lite av the Christmas spririt tycker jag! Men men.. Gran eller inte gran, det är frågan! Så länge den inte är av plast så får den la komma in i huset så där sent då då!
Idag var jag och mina föräldrar på Julbord, och inte var som helst, utan på IKEA! Jajamensan, den första julskinkan för i år blev Ingvar Kamprads egna, och riktigt gott var det! Kändes nästan lite wierd att sitta där å äta julbord med typ 100 andra människor, sånt gjorde man ju när man gick i skolan! Eller javisst, glömde det, vuxna går ju på sånt med jobbet! Men vuxen har jag inte blivit än...

Ikväll är en sån där kväll då jag önskar att jag var i solen. I min uniform och svettas floder. Skit samma och flygen är försenade och gästerna är ilskna. Jag vill stå där i mina svart pumps och namnbricka i alla fall!! Vi får väl se vart vinden tar mig...♥

Just nu händer det inte så där jättemycket.. Hade konstigt nog inte tusen saker att skriva om idag. Det är snö och typ -10, quite nice faktiskt! Ska nog ta och lyssna på "Last Christmas I gave you my heart and the very next day you gave it away...lalalalala...", komma i lite mer jul-mood och fortsätta filosofera i mitt eget huvud!

Sist med inte minst vill jag bara önska er allesammans en riktigt God Jul!!!


Lusse lelle, Lusse lelle tre nääätter före jul!
(By the way, vem e den där lelle Lusse??)


En reseledare i off-season

Vad gör en sådan? Hmm.. Jo hon lagar mat, städar, diskar, tvättar, skottar snö, bakar, gymmar, söker jobb och småler för sig själv vid tanken på någon gäst eller incident som hänt under sommaren. Hela dagen lång. Tur att jag har ambitioner! Känner hur det brinner innom mig! Jag vet att nåt är på G, känner det hela vägen ut i hårtopparna! Men exakt vad vet jag inte..
Hur som helst! Helgen som gick var hur kul som helst! Lördagen hade jag Glögg-kväll här hemma med vänner, glöööögg, godis, lussekatter och spel! Sen försvann den lördagen. Söndagen var jag och Nadia på allas vår favorit grekrestaurant, nämligen Mykonos så klart! Så himla god mat! Vi åt en kall pikilia och en grill pikilia, och på ren swedish betyder det en tallrik med tex tzaziki, chtipiti, melidzanasalata, vindolmar och oliver, och en tallrik med lammkotletter, bifteki, souvlaki och ännu mer tzaziki ofcourse! Delicious!!

Förra helgen försvann ju alldeles för fort den med! Lördagen tillbringades i Alingsås för världens-bästa-syskon-kväll! En massa god mat åt vi där med, och vin! I Alingsås delar man en flaska vin på två personer för att glasen är så stora, tillskillnad från Göteborg, fick jag förklarat av restaurangägaren haha! Gott var det i alla fall, och kramp hade jag i kinderna hela söndagen efter en hel kvälls skrattande! Kom helt osökt att tänka på att det är rätt lustigt att det skiljer nästan exakt en decimeter mellan oss fyra syskon! Tripp, trapp, trull och Maria! haha=)

Alla dessa ambitioner i mitt huvud gör det klart lite svårt att somna vid någorlunda normal tid. Jag har inte lagt mig förrän 1-2 sen jag kom hem för tre veckor sedan.. Ett kvällsjobb skulle jag behöva. En röd prick har jag by the way fått i mitt öga idag! A prick in the eye is never nice! 

Här kommer en bild från min dag:

    
Walking in a winter wonderland...


RSS 2.0