Lite bilder kommer lastat

Tiden går så sjukt fort hela tiden. Jag har nästan lite panik över att det snart är högsäsong, sen är det slut! Det känns så bra att vakna varje morgon och vara lycklig. Det är en väldigt härlig känsla! Förutom idag när jag vaknade och hade feber.. Det var inte riktigt lika trevligt. Men nu har jag besökt apoteket och ätit avgo-lemono-soppa, så jag ska bli frisk snart igen! Jag hatar att vara sjuk och speciellt nu när jag inte har tid för det!

På torsdag kommer våra första gäster från Arlanda, ska bli väldigt kul! Sen börjar Billund flyga på måndag och då är allt i full gång med våra fyra flyg! Men just nu så håller vi på att förbereda ett jippo inför lördagen och Eurovision Song Contest 1010, live from Oslo! Vi ska samla ihop alla skandinavier och heja fram årets vinnande bidrag, som vi hoppas på kommer vara nått av våra länder tre. Fast egentligen gillar jag Greklands låt faktiskt, men men.. Heja Anna Bergendal! På med Sverige tröjan och fram med drinkarna, här ska det firas!!



Mitt nya hem, Molivos


Mata sköldpaddor är ett roligt lördagsnöje..
Lite annorlunda mot en kväll på Nivå och avenyn!



Roadtrip till Sigri, en fin by så långt väster ut man kan komma
innan man trillar i det egeiska havet.



Jajamen, vem har sagt att man måste åka till New York för att se
Frihetsgudinnan? Greece has it all!!

♥♥♥


Här hittar ni mig

Jag har efter mycket om och men fått reda på vad för adress jag har, ifall någon skulle vilja skicka ett litet kort, godis, paket hmm ja you name it, du får skicka precis vad du vill=)Adressen är till kontoret och är som följer:


Hellenic island services, Lesvos
Att:
mitt för- och efternamn
Molivos, Lesvos island
81108 Greece

Idag är det Eleni och Kostas, så ikväll ska vi fira! Det blir jag (enda Eleni här omkring, lucky me!), Laundry-Kostas, Donkey-Kostas och Motorbike-Kostas, quite a party!

Vad händer där hemma?


Lesvos wild life

Det är nästan så jag skulle vilja göra en lista på djur man ser dagligen här.
Åsnor i mängder. Jag har själv vart ute och ridit två gånger. Väldigt kul är det faktiskt! Det är ju ingen vidare action, men de är ju lite oförutsägbara, som när de tvärstannar och vägrar gå. Eller när de ser någon kompisåsna i någon hage och springer fram för att hälsa och vägrar gå därifrån! Första gången red vi genom naturen i fyra timmar, och då var det Michaela och jag som slog följe. Åsnan alltså.
Nu härom dagen var jag på en kvällstur på åsna och då var det Maria som bar omkring mig! Mindre kul var det när jag skulle knyta upp repet och hoppa upp i sadeln igen och trampade i färsk åsneskit med mina vita skor..

Lite mer skrämande är skorpionerna! När jag kom hem häromdagen sprang en stor jävla skorpion runt i lägenheten helt hysteriskt! Och med stor menar jag STOR, den var nästan en decimeter lång! Inte helt ok. Men då är det tur att man har en Johanna när till hands, som kom på att vi kunde täta springan under dörren! Fram med saxen och ner med det gamla duschdraperiet, och vipps- en ny dörrlist var gjord! Hörde Hajk-mannen eka med sin värmländska i huvudet under tiden "Chip och hej! Välkomna till Hajk, idag ska vi lära oss hur man gör en dörrlist av ett duschdraperi!"

Jo, back to the animals...
När vi var på åsneturen om aftonen stannade vi på en strand och hade BBQ, drack vin och såg solen gå ner vid Turkiet. Riktigt romantiskt var det! Och ännu finare blev det när 4-5 delfiner kom guppandes i det blanka havet! Ja, det är vad jag kallar a perfect moment...

För ett par veckor sen åkte vi till en liten insjö där det det fanns massa sköldpaddor! Vi hade med oss bröd och matade dem, och de åt verkligen ur handen. Quite cool;) Annars har jag sett säkert en tio ormar, både döda och levande, igelkottar (eller pindsvin som det heter på danska), grodor, flamingos och ofcourse får och getter!

Well well, nu ska jag hem och äta, städa och åka och hämta mig kollega! Ja, jag har vart själv på den här sidan av ön ett tag nu. Men nu kommer Johanna tillbaka=) Detta måste firas, blir antagligen Blu Sky Bar, som alla andra kvällar haha...
 


Hundar, åsnor och de första gästerna

Up on the hill där jag bor märks det verkligen att man är i Grekland. När jag står utanför ser jag en stor dal med åkrar, åsnor, olivträd, får och hav. Tittar jag snett upp ser jag Molivos kastro, som ser ut som en stor borg byggd av lego eller nåt. Massa massa blommor över allt. För att inte tala om det mest exotiska under den här tiden av året; alla fågelskådare! Det är nästan så jag har lust att göra streck för varje ornitolog man ser längs vägarna, med kikare lika stora som kanoner. Rätt festligt. Alla, och då menar jag alla, har shorts i någon färg i brun-beige-skalan och fiskarhatt. Undrar om man kan räkna dessa till någon subkulturgrupp? Som hiphoppare där alla har bagybyxor å så vidare..?

Jag vill ha en hund har jag kommit på. Och jag vet vilken. Det finns miljoner hundar här, men på ett hotell finns det en hund som har tre valpar som ser ut som tjocka små korvar, så söta!! Jag och Johanna har döpt dem till Souvlaki, Pita gyro och Baklava. Jag vill ha Souvlaki, liten och brunfläckig. Men jag vet att jag inte kommer ha tid att sköta den och så, men jag vill i alla fall, så det så!

Nu i söndags kom våra första gäster, och japp, det startade med en flygförsening. Det var rätt pirrigt att stå där längst fram och ta mikrofonen och börja prata, men det var så kul!!! Nu är jag back on track! Ja, just nu känner jag bara lycka


Roadtrippin'


Molivos, mitt nya hem...


Nu har jag bott på Mytilini i över en vecka, men det känns som mycket längre eftersom vi gjort så sjukt mycket! De senaste tre dagarna har jag och Johanna åkt runt på utflykter som vi satt ihop själva. Första dagen tog vi östra delen av ön (eller vissa gobitar vi plockade ut rättare sagt). Det började med frukost i en liten by som heter Skala Sykamineas. Världens gulligaste lilla fiskeby! Såg ut som kulliser från Mamma Mia eller nåt, och väldigt rofyllt ända tills en skolklass kom dit och så var det slut på den morgonfriden. Men det var ok, vi hade ändå inte tänkt stanna länge.
Vidare åkte vi till en kyrka i Taxiarches där vi tittade på en ikon som sägs vara gjort av lera och blod från munkarna som hade blivit mördade där. Quite excitig!
Off we went och såg massa åsnor på vägarna, ormar, ekorrar, får och miljoner hundar. Vi åkte sen till Mytilini stad och gick på två museum med bland annat Picassotavlor från tiden innan han var känd. Och sen till en liten bergsby som heter Agiasos dit massa pilgrimmer valfärdar för att se en jättejättejättegammal ikon målad av en av evangelisterna. Om man besöker kyrkan två gånger är det lika med att ha valfärdat till Jerusalem, så why not=)

Dagen efter åkte vi runt västra ön, bland annat till den förstenade skogen, Sigri (som är en by med fina stränder) och sen ner till Skala Eressou som alltså är Sapfos födelseby. Där hittade man Sapfo travel, Sapfo hotel, Sapfo relastate, Sapfo café.. ja jag tror du förstår, de är rätt stolta att hon kom där ifrån! På vägen hem stannade vi vid en insjö och matade livs levande sköldpaddor! Jättesöta!

Igår var vi bland annat och besökte en av öns många varma källor. Vi övervägde och kom fram till att vi åkte till den varmaste som fanns, till och med varmast i Europa, så japp vi åkte till Polichnitos där källorna är 92 grader varma! Men badet vi provade i var tempererat till bara 42. Efteråt kändes det som att jag hade gjort ett bodypump pass, helt lam i hela kroppen! Very nice!

Nu ska vi iväg och äta strax och förbereda menatalt för åsnesafarit vi ska på imorn!

Vad händer där hemma??


     

 


RSS 2.0