Då var det jul igen

Julen har kommit och gått lika snabbt som den där lustigkurre till fågel på Kalle & hans vänner. Ja, precis, den som säger "para para para pa paria". Börjar man bli vuxen när man börjar tycka att fågelstackarn är fruktansvärt irriterande..? Fast det är det helt obligatoriskt i vår familj att titta på det. Lika obligatoriskt som att brorsan varje år måste kommentera att "Oj, kolla nu blev majsen popcorn helt plötsligt!". Halva Sveriges befolkning stör sig säkert också på det. Men så ska det vara. Det ska vara Kalle & hans vänner klockan tre, så det så! Visst är det härligt med traditioner!

Att klä familjen Brännässlas gran var som vanligt ett kapitel i sig. I år handlade det inte så mycket om att jag ville hänga upp allt vi hade i hela huset medan mamma och Peter inte ville det. Utan i år handlade det främst om att vi inte kunde klä granen alls.
Ett litet tips till er där ute: ställ inte granen i en hink vatten på balkongen när det är minus grader. Trädet hade bokstavligt talat fryst fast. Det slutade med att Peter fick lyfta upp isklumpen till träd och hålla ett stadigt grepp om den medan jag fick hamra bort isen, samtidigt som den där sadistiska Helenan uppmuntandes sjöng "Dö din jävel, dööö". Vet inte var hon kom ifrån.

Resten av julen var väldigt mysig! Precis som jul ska vara! Tomten kom, Tomten gick, jag fick mandeln i gröten igen. Andra året i rad. Jaja, jag ska gifta mig!! Saknar bara en liten detalj: Var ar han?

We will be victorious

I onsdags och fredags var det showtime- All around the world, DF Göteborgsdansarnas egna spektakel! Trots att det var mycket väntan mellan showerna och mycket springandes fram och tillbaka till spegeln för att fixa sminket bara en gång till, var det så sjukt kul! Det gick alldeles för fort och försvann out in the blue innan jag riktigt hade vant mig vid strålkastarna. Men men.. Det lär inte bli sista gången!


Låten vi dansade till heter Uprising med Muse, en sjukt bra låt som jag verkligen har lärt mig att älska. Den sitter fast i huvudet nu. Dessutom har jag fått upp ögonen för just Muse. Ett väldigt bra band, som bland annat gjort en av låtarna till Twilight.


"They will not control us
We will be victorious"

Och då kom jag helt osökt att tänka på New Moon, fortsättningen på denna spännande vampyr-romantik som jag såg alldeles nyss. Fantastisk. Förutom att grannen till vänster (by the way- NOT my friend) satt liiite för nära mig för min smak. Han andades även med näsan, vilken pep vid inandning. Som pricken över i:et satt han och skakade frenetiskt med sin fot vilket gjorde att det kändes som om jag hade en inbyggd vibrator i nackkudden. Inte helt ok beteende.
Men förutom det var filmen hur bra som helst!




Christmas spirit

.........................................................................

Eftersom vintern i Göteborg tenderar att vara mild, med slask och ibland ett par minusgrader så får man ju se till att göra det bästa av det- nämligen betala 70 kronor och stiga in i en fejk-vintervärld för ett par timmar. Jajamensan, jag pratar självklart om Liseberg!
I fredags tog jag på mig alla varma kläder jag hade, träffade Dijana och promenerade till våran kära nöjespark. Vi tog en massa kort, åkte upp i tornet (a.k.a Granen), spelade bort lite pengar och allt annat obligatoriskt.

 
     

Ja, något nytt för i år är vantebrännarna som är utplacerade lite här och där. Vid en sådan stod jag och värmde mina två medan jag tittade på skridskobanan och plötsligt kände att det luktade bränt. Försökte rycka upp mina händer och upptäckte då att jag lyckats grilla upp ena sammetsbandet som sitter fast på vantarna i den glödande kolen! Inte att rekommendera...


Undgå svininfluensan, gör som Dijana- pussa en gris!

     


Serious game of rally

 

Efter en dag på jobbet igår var det nära att Ghostbusters var tvungna att rycka in i Majorna. Ja, det spökade i Nadias hem...
Det började med att ett paket spaghetti flög ut från ett skåp (reds. anm. Nadia och Helena fick då glatt leka plockepin i säkert 20 minuter), därefter ramlade burkar ut från ett skåp över spisen. Och sist men inte minst, när glassen skulle tas ut från frysen, lyckades alla isbitar trilla ut över hela köksgolvet! Om detta sen beror på Nadias överfulla skåp eller om lilla Spöket Laban flyttat in vet bara gudarna...Spookey...

Idag är det Lucia och ikväll ska jag, Sooz, Nadia 1 och Nadia 2 till Vasakyrkan för lite mer Christmas spirit!!!

Ho ho ho....


  

 


Hej mitt vinterland

Är det bara jag, eller räknar alla timmarna baklänges när det börjar dra sig mot läggdags? "Jadu Helena, nu har du sex och en halv timma på dig att sova om du somnar inom tio minuter! Jalla jalla!" Så svarar den där mañana-mañana-Helenan "Shit asså, lugna dig! Jag behöver bara fem timmars sömn.. Måste bara fixa några saker först..."
Egentligen är jag spytrött nu, men äh! Imorn kommer jag gå på högvarv istället och somna jättegott nästa natt! Imorn jobbar jag nio till sex, och just denna veckan har vi disken mitt i Femman. Mitt favoritbord som är placerat mitt i The mall Femman=) Man ser alla möjliga roliga människor som är i stan och själva atmosfären blir lite mer maroccansk marknad. I like!

Sedan ska jag försöka squeeza in en tredje dansträning imorn efteråt också. Nu är det nedräkning! En och en halv vecka kvar till showtime!!!
Kan man tänka sig att det redan är december nu! Idag hade vi jättefint väder, sol och frost. Sånna dagar vill jag bara ta långa promenader och sjunga "Hej mitt vinterland! Nu är jag här! Lalalalala...." Men det gjorde jag ju inte.
Istället var jag på jobbintervju och hoppade sedan runt och svettades mellan fyra väggar, stora speglar och jazz vibes♥

RSS 2.0