Ett paket på posten

När jag satt här och nästan nästan tyckte synd om mig själv, för brist på annat att göra, damp ett paket ner i brevlådan! Ett paket, till mig! Jag hade i förra veckan beställt smink och tänkte att det måste vara det, men la märke till att adresslappen var handskriven med väldigt fin och ren handstil. Märkligt, tänkte jag, har de nissar som sitter och skriver alla kunders adresser för hand anno 2011!?
Men när jag slet upp paketet fick jag se en bok skymta i den välförslutna förpackningen. En bok? Vad är nu detta, jag har då inte beställt någon bok! Men ur trillade också ett handskrivet brev från världens bästa ex-kollega och vän Jojo!!!

Hur glad jag blev då går inte att beskriva! Glatt började jag skumma igenom boken, och skrattade högt för mig själv och glömde med ens vilken långtråkig dag jag hittills hade haft! Jag måste bara ge ett litet smakprov från en av Johannas rekommenderade sidor:

"Flyg med Vet Hut Airlines
-Säkerhetsbältet knäpper man så här. Spänner så här. Knäpper upp så här.
Ja, men vad tror de? Att man utan dessa instruktioner ska försöka knyta en rosett på bältet? Eller trä ner ändarna i strumpskaften? Eller tro att bältets metalldelar är redskap att öppna vakuumförpackad flygplansmat med?
Om nu alla vet hur ett säkerhetsbälte fungerar finns det däremot annat som bara jag- okej, och kanske du också- tycks ha begripit. Exempelvis hur man beter sih när man kommer in i ett flygplan."


...Sen fortsätter det om hur vissa beter sig ombord. Väldigt rolig, och så sann!!
Tänk vad kul det är med handskrivna brev.. Man blir ju SÅ mycket gladare än när man får ett e-mail! Så, nu ska jag slänga mig på sängen och skratta vidare!




Tack så mycket Jojo!

Lite filosofi på fredagsmorgon...


Göteborgs famous pessregn

Jag har vart hemma i snart tre dagar och nya järn i elden är redan inkastade. Än så länge kan jag inte avslöja något, men just nu känss det ganska ok att vara hemma trots stor saknad av Lesvos, min lägenhet, jobbet, gästerna och alla fantastiska människor jag lärt känna under tiden! Nu är mitt mission att hitta en lila höstkappa och försöka att bevara lite av solbrännan.
Nu ska jag ge mig ut i min bekväma fina bil, a.k.a black pony, som lydigt väntat på mig här hemma medan jag vart ute på äventyr. Vår bil på Lesvos var faktisk ett rent nöje att göra sig av med måste jag erkänna. Vår bil som inte för inte fick namnet Gaidouraki=lilla åsnan. Passagerarsätet var trasigt, en av dörrarna där bak gick inte att öppna, den saknade backljus och sist men inte minst så skakade ratten när man körde. Min black pony däremot är så tyst och smidig=) Och nu ska vi då till stan och träffa Susanne för en stor mugg te och massa tjöt. Kanske blir det en kladdkaka med.. Mumms♥

Helena, med massa hopp;)

Athens flygplats

Just nu sitter jag på Athens flygplats och utnytjar 30 minuters gratis internet. Det går då inte fort kan jag lova! Men men.. Ja, boys and girls.. 05.30 imorse steg jag upp efter en sömnlös natt, drack mitt kaffe och åt två skedar cornflakes, för att sedan hoppa in i bilen och köra mot flygplatsen. Ca tre timmar senare såg jag mitt vackra Lesvos från ovan och höll ett inre krig med mig själv. Ska jag, ska jag inte, ska jag ska jag inte..? Komma tillbaka nästa år alltså. Men det behöver man ju inte tänka på nu egentligen. Det har vart en kanonsommar på världens bästa ö men nu känns det väldigt härligt att vara på väg hem. Nu har jag bara 6.5 timmar kvar tills jag är i Göteborg och får krama om världens bästa föräldrar! Sen vet jag att mamma har gjort pita dagen till ära, så då är det alltså extra mycket att se fram emot!
Nu ska jag se om min chef är klar hos frissan här på flygplatsen, sen tycker jag det är dags för en shoppingrunda! Inte för att jag ska köpa nåt, men man måste ju kolla i alla fall!
Igår natt stängde jag av båda servicetelefonerna a.k.a Lillebror och Tegelbrorsan i och med att säsongens gäster flög hem till Danmark. Nu återstår det bara att säga tack och adjö för denna gången!!

Cherio!!

RSS 2.0