Senaste nytt från Lesvos

Ja, ön med många namn, lika stor som Öland och Orust ihop (om det nu säger nått haha) är precis där jag nu befinner mig. I söndags landade jag på Mytilini flygplats vid femtiden och träffade där två av mina kollegor efter en sightseeing genom hela Grekland. Göteborg-Rhodos-Thessaloniki-Mytilini, yes I've seen it all!
Jag och Johanna hämtade upp våran bil och körde sen efter John till Plomari, den näst största staden här. En jättemysigt stad alldeles vid havet. Vi kollade hotellen i två dagar, lärde oss allt möjligt och åkte sen upp till Molyvos där jag nu sitter på kontoret och ska börja göra i ordning alles. Molyvos är en häftig stad med bara massa gamla stenhus, ser ut som Gottlands stadskärna ungefär (har ju för sig aldrig vart där, men kan tänka mig det), branta backar everywhere och rätt dött eftersom det är en turistort nu för tiden. Väldigt fint, men jaa, fortfarande en spökstad.

Allt verkar väldigt bra, känner att detta kommer bli en bra sommar! Önskar bara att det blev lite varmare så man slapp hacka tänder om natten, men om nån månad ska jag tänka på de här dagarna när jag svettas i mina pumps och skorta då jag säkert kommer önska att det kunde blåsa lite;)

Nu ska jag ta i tag med lite saker här, sen ska vi kolla runt, åka upp till borgen som ligger högst upp på berget, hitta nån supermarket und so weiter!!!

Hoppas ni har det bra där hemma!

♥♥♥♥♥


Happy shiny people

Dagarna går så sjukt fort! Endast FEM dagar kvar i Sverige, om jag nu kommer kunna ta mig ner till Grekland genom all vulkanaska som flyger i luften! Är det inte helt sjukt vad lite man vet om jorden? Och inget kan man göra åt det! Människan tror hon kan allt, men när Moder Jord hittar på sina hyss står vi där som en skock skrämda får. Inget man kan göra för att påverka! Som coachen skrek när jag och Nadia var på FC Spartas fotbollsmatch  "Kan vii påååverkaa deeet?!?!" på ren gubb-göteborska (nä helt korrekt, varken Helena eller Nadia visste vad spelarna höll på med. Sparkade lite på bollen. Typ. Men de hade i alla fall snygga ben! reds. anm). Nä, kort sagt vi kan inte påverka det!

Helgen som var gick väldigt fort den med! Mamma var på SPA i tre dagar, så på fredagkväll satt jag och pappa och tittade på Troja, åt upp en hel Marabouchokladkaka (yes mandel-russin ofcourse!) på cirka fem minuter innan filmen ens hade börjat;) 
I lördags hade vi see-ya-later-partyMykonos och sen vidare på Tranquilo! Det var verkligen hur kul som helst! Jag är så glad att alla kom, men arg på mig själv att jag glömde ta ett enda kort! Jaja, ni får maila över lite bilder på er sen så jag har nåt att skratta åt i sommar!♥
Maten var supergod som vanligt, men servitören var ju en art för sig själv. Jag blev ganska irriterad på hans dumma kommentarer hela tiden. Frågade Bianca om hon fyllt 18 (ja hallå eller, vi var alla runt 25!), tog bort tallrikarna innan vi hann äta upp, ville att vi skulle beställa efterrätt innan vi hunnit svälja maten och som the prick over the i fick jag en kanna i ryggen! Jag tror männsikan slängde den på mig med flit! Sen kunde han inte ens räkna ut vår nota! Haha lite komiskt ändå..

På Tranquilo var det som vanligt fullt drag! Nästan fullare faktiskt, med tanke på att lika många människor stod utanför i kö och väntade på att komma in som det var där inne, och då var det redan knökat! Vi dansade som galningar och drack stora drinkar a la Caribbean-style, tills det blev världens bråk utanför. Typ en fem killar sprang efter varandra och sparkade ner varandra tills polisen kom. En pikébuss, en bil och en ambulans. Jag mår så dåligt av sånt så jag fortsatte dansa istället. Det var ganska bra, för då var dansgolvet helt tomt=) 



I söndags hälsade vi på störste-bror och alla barnen som har blivit så stora! Tvillingarna är riktiga charmtroll, men söta är de allihop! Bigsis, Eddie och Elin var oxå där som en väldigt trevlig överraskning♥

Ja, kort sagt har jag haft en väldigt händelserik och väldigt väldigt bra helg!! Nu kan jag stå upp och sova efter 10-timmars passet på jobbet idag! Ska bara ladda över lite musik till min nya jättejättefina iPod nano som jag även den fick i för tidig födelsedagspresent av världens bästa föräldrar!

Godnatt Sverige!!

Solen log och folket log tillbaka

Vilket bra dag idag! Först ett par timmar hos frissan för en renovering; lite sommarsoliga slingor och uppklippning för att lätta huvudet med en sådär två kilo! Nice! Dagen följde med några viktiga telefonsamtal och sen hade jag tänkt dansa, men blev tvungen att fika med Nadia och Meri istället! Solen har ju vart framme och smilat i flera dagar nu så jag kände att det var dags för en date. Jag log mot mot solen. Solen log tillbaka. Så höll vi på i ett par timmar medan (äckel)-fiskmåsarna flög omkring ovanför våra huvuden ända tills det började bli kallt och solen bestämt sig för att försvinna bakom huset. Japp, idag var första dagen på en uteservering!

Är det inte lustigt hur människor förändras när solen lyser? Alla blir mer öppna, glada, slänger av sig kläder och kastar sig glatt över solglasögonen bara för att helt oförskämt kunna stirra på alla andra som är glada och har slängt av sig sina kläder utan att bli upptäckt bakom dess mörka glas..? Fantastiskt!
Finns det något bättre än en knökad uteservering en solig eftermiddag?♥




Meri med en stor capuccino och raggarsolglas;)


Jag och Nadia med Kopparmärras famous ass i bakgrunden

 

Inte många dagar kvar nu tills jag far söderut, men så mycket att fixa innan dess! Igår var jag och mamma i stan för att handla en massa. Det blev inte en massa, men jag fick en för tidig födelsedagspresent: en klocka! Jättesnygg verkligen! Idag har jag övat att se vad klockan är, det finns nämligen inga siffror och jag har inte haft en klocka sen jag var typ sju år! Mamma och pappa tyckte det var på tiden att jag lär mig att komma i tid nu när jag snart bli 25! Antar jag..? Himla praktiskt att ha faktiskt, men att den ser ut som ett snyggt armband makes the trick, jag kommer aldrig att komma för sent igen, jag måste ju kolla på hur fin den är hela tiden haha!


That's it! Nu ska jag hoppa i säng och fortsätta läsa om Madonna (en SÅ himla bra bok som hennes bror Christopher Ciccone skrivit) och sen ska jag sova ända tills jag vaknar!
Cherios!! 


Påsken enligt Helena

Påsken is all about lamm. Lamm lamm lamm, ja jag älskar lamm! Brorsan kom på en idé hur man skulle få folk att inte äta kött, nämligen att skriva små personliga saker om tex lammet i köttdisken, typ "Det här är Lukas. Han älskar att sova länge på morgonen och springa omkring med sina kompisar i hagen." Haha det kallar jag CRUELL!! Jag ser inte kött som att det kommer från nått sött litet lamm, utan tänker mig mer att det är en pice of meat som bara ligger i affären och väntar på att bli tillagad. Var det kommer ifrån vill jag inte veta.

Hur som helst! I år var det både svensk och grekisk påsk samtidigt och det händer inte så ofta. Månen ska vara i rätt postition och solen ska vara i en annan. Jag vet inte riktigt hur det ligger till egentligen, men nu var det i alla fall påsk samtidigt! Vi gjorde en kombination och åt allt möjligt som man bör på påsk, färgade äggen röda och bjöd hem mormor på middag! På kvällen var vi i grekiska kyrkan, väntade på uppståndelsen som alltså är klockan 23.00 i Sverige och tände ljusen från prästens ljus som sägs komma från Jerusalem. Lågan alltså, inte prästen.
Sjukt mycket folk hade kommit dit så ungefär hälften fick stå utanför kyrkan. Väldigt kul tycker jag i alla fall, alla killar har kostym och det är ju inte helt fel=)

Sen bar det iväg till Tranquillo! Och där var det hur mycket folk som helst! Jättebra musik verkligen ända tills de stängde. Det roligaste var nästan en liiten incident som hände där. Jag stod och höll mitt glas i handen och sjöng med till salsalåten La vida es un carnaval när den kortaste tänkbara killen kom fram till mig och försökte dansa salsa! Han höll i min handled eftersom jag höll i glaset, försökte snurra mig och såg väldigt glad ut. Grabben var ungefär 150 och jag var väl ca 178 med skor! Jag försökte hålla mig för skratt och dansa med, men inte så lätt när Bianca står bredvid och nästan dör av skratt. Ja, det såg nog minst sagt komiskt ut.




La vida es un carnaval



RSS 2.0