Karditsa

Jag vet, jag vet.. har inte alls varit bra pa att uppdatera fran Grekland, men jag har helt enkelt inte haft tid att satta mig vid en dator, vilket klart ar bra! Jag har haft sjukt kul hela tiden! Nadia kom ner en vecka, och snacka om att det var en bizzy week. Vi var ute nastan varje kvall, visade henna SPAt jag jobbade pa forra aret, at pita gyros pa stranden med mera...  
Forst nu har jag tid att satta mig ner och skriva lite pa bloggen, har pa ett internetcafe in the heart of Karditsa. I torsdags morse akte vi fran Marmara till min farmor har i centrala Grekland. Det har varit kul, men valdigt valdtigt varmt. Min solbranna som jag var ganska nojd med har sa gott som forsvunnit eftersom man bara vill undvika solen har. Igar, fredag, sprang jag, min faster och kusin runt i affarer. Jag kopte en svart klanning och ett par orhangen som jag fick i present av farmor. Jattefina! Idag har vi varit uppe i byn hela dagen tills alldeles nyss. Vi grillade, at, at och at... Sen sov alla middag och jag fortsatta lasa boken jag haller pa med just nu, Brida av Mr Paulo Coelho.

Imorn aker vi till Athen for att vara dar i tva dagar innan vi aker hem till kallare breddgrader. Mamma och pappa aker via Danmark, men sjalv ska jag aka via Thessaloniki och Budapest. Jag skulle inte bli ledsen om jag missade planet i Thessaloniki den har gangen istallet haha... Jag saknar Marmara varje sekund...


Thats all folks!

Love love love


Ett skepp med solsken kommer lastat


Min dagliga utsikt... Life is cruel;)

News from paradise

Well well well...
Sedan dagen jag satte ner foten på Thessalonikis flygplats har jag levt i en bubbla. Kan inte riktigt fatta att jag är här. En konstig känsla, på grund av att sist jag var här var jag här så länge och bodde ju praktiskt taget här.  Det var ju en underbar sommar och därför har jag knappt velat gå på stan för att det känns så annorlunda att vara tillbaka. But I love it! Vårat kära Dock har stängts igen och istället har affär med handgjorda krukor öppnats. Ett par skinnaffärer har öppnats, servitörer på diverse barer och restauranger har bytts ut men annars är det mesta sig likt.

Tja, vad har jag då gjort på en vecka som jag hittills varit här? Jo badat en massa ofcourse, druckit Retsina med xaderfoula mou Anastasia som har vart här över helgen! Så himla kul att se henne! Vi var även på Molos i lördags där det var helt fullproppat med folk så man knappast kunde gå. Och vem var där om inte två av mina favoritsångare, nämligen:

 
Adonis Remos 

och

Nikos Vertis

Det kändes lite pinsamt att fråga efter deras autograf så jag lät bli, men hade faktiskt ögonkontakt med både dessa herrar, kanske räknas det mer än en autograf..? hehe...
Blev även tillsagd av tre bimbotjejer som har en tv-show här att stå lite längre bort för att vi är så långa så de kände sig inte bekväma bredvid oss.. Haha kan inte annat än tycka synd om de små dvärgarna med skyskrapor till skor för att komma upp till lite varmare breddgrader! Kom helt otippat att tänka på en sång mamma brukar sjunga: Det e inte lätt att va ödmjuk, för den som är felfri som jag! 

Nu sitter jag här och äter vindruvor och kollar ut över havet. Ska gå och bada strax. Det största problemet i världen just nu är Vilken beachbar ska jag gå till idag? Hmm.. Ibland är livet bra komplicerat!=)

I morgon kväll kommer louloudaki mou Nadia! Ska bli så himla kul!!! Längtar......Ella ella! 

Stuck in Budapest

Jag trodde nar jag steg upp imorse klockan sex att "vad harligt, snart ar jag i Grekland.. Snabbt gar det oxa, till skillnad fran att aka till Nya Zeeland!" Men icke sa nicke! Klart att det skulle handa mig..strandsatt i Ungern! Nar jag mellanlandade har i formiddags hade just mitt conectade plan lyft, sa ganska pissed off gick jag till informationsdisken och fick da reda pa att nasta plan till Grekland gar klockan 23.05! Jag blev inte sa jatteglad, men lite kompensation fick jag, typ att sitta har in the Lounge och surfa gratis, fa fika, drinkar, glass och kolla pa Wild Wild West dubbad till ungerska!

Som tur var var borjade jag prata med mannen bakom mig i kon som oxa skulle till Thessaloniki, vilket slutade med att jag och han har vart pa sightseeing i Budapest hela dagen! Vi har sett slottet, massa fina byggnader, massa superduperlyxiga hotell och fikat ett par ganger! En valdigt fin stad ar det, och manniskorna ar verkligen hur trevliga som helst!

Nu ar det bara tva timmar kvar tills vi lyfter, har da varit har i Ungern pa denna lilla mini-weekend i hela tio timmar! Jag skulle latt kunna sta upp och sova just nu... Mamma och pappa kommer och mőter mig kl 01.30 főr att sedan aka hela tva timmar till my paradise, Nea Marmara.

Ah, Madonna Madonna.... Queen of pop, grym som fa, snygg och jaa grym pa alla vis! Hennes konsert pa Ullevi i sőndags vad fantastico!!! Trots sporegn var det sa sjukt kul! Nadia och jag stod dar i varsin regnponcho som blev riktiga vaxthus i varmen och sjőng főr fulla halsar!
Hon far betyg HHHHH och ett bonus h for den otroligt braiga remixen pa La isla bonita!
Nu ska jag fortsatta att snegla pa filmen och ta mig en flaska whiskey tillsammans med de andra jetsetarna!

Cherio!!


Kulturturismentreprenör



Nu har jag (och alla nära och kära) efter mycket om och men lärt oss att det den där Helena, hon ska bli nåt som kallas fär kulturturismentrprenör när hon blir stor. Ingen, varken jag eller någon annan, kunde riktigt stava till det eller veta vad det innebar. Förens igår. Sjätte augusti 2009 kom det över mig. Jaa, jag känner mig riktigt som en sådan nu. Poff! Det funkade! Jag tog examen och blev klar med två års intensivplugg med endast två veckors ledigt över jul som enda paus. Och nu står man här. Dagen efter. Fortfarande med sömnbrist. Fortfarande uppe i varmv. Men klar

Som min stora och visa syster sa till mig idag; när något har ett slut, börjar samtidigt alltid något nytt. Ya man, hit me with it! Jag vill ha nåt nytt nu!! Och sant är väl det, det är det som är kul med livet, det händer ju saker hela tiden!
Men först..
En liten återblick på gårdagens firande. Tillbaka till Lisch där allting en gång började...

Dagen började (oh du grymma värld) kl 05.15 då Helena steg upp, pigg som en lärka (not!) efter att ha sovit hela fyra timmar. På med make upen, i med mat i magen, klunka kaffe, knapra knäckebröd, och på med klänningen. Hoppade in i bilen och körde vägen upp till Lidköping som jag nästan kan köra utan att titta. (Reds. anm. hon vet var alla fartkameror finns och kan därför köra hur fort som helst, nästan.)
Paparizou dånade ur högtalarna på Röda faran hela vägen genom Trollhättan, ut på schlätta och för att senare parkera utanför skolan två minuter i halv nio. Se parfé

Redovisningar, lycka-till-tal, betyg- och examensbevisutdelning, lunch på Strand och sedan fest hos Vickan tills ingen visste vad klockan var längre. Då åkte vi till Thereses stall och sov. Fast i våningsängar, inte i hö. 

Idag vaknade vi upp och sa till oss själva att "fy fan vad vi är bra. Igår studenter, idag Kulturturismentreprenörer." Som den nyponros jag är på morgonen var jag tvungen att också tillägga "och arbetslösa". 
Dagen fortsatte med Scarfmöte på Larssons skafferi. Ah vårt kära Larssons! Där har det spenderats en hel del tid och pengar! Solen sken och 26 grader visade termometern. Sedan var det kramkalas och vi skildes åt för att ge oss iväg på våra olika stigar ut i Sveriges land. 
Mitt första stopp som nyblivien kulturturismentreprenör blev Alingsås och Tacos hos Maria! Mumms!!! Solen sken och då kom jag på att det faktiskt är rätt gött att vara arbetslös just nu!


KulturTurism 2009

     


...And so the story continues, in another part of the dimension...



Grattis allihopa och tack för två roliga år!!


Vaddå sömnproblem

Jag har helt klart sömnproblem. Antibiotika säger jag bara! För det första värker det i hela kroppen så jag kan knappt ligga ner. Sen håller alla dessa röster på att tjöta i mun på varandra inne i mitt huvud! De är olydiga små monster som aldrig vill gå å lägga sig, jag blir tokig! Men när vi väl somnat, rösterna och jag, så har jag haft sjukt konstiga drömmar. Som i natt drömde jag först att jag blev skjuten till döds av en galning med hagelbössa. Sen drömde jag att jag var flygvärdinna på något halvtaskigt flygplan som var halv fallfärdigt. Inte nog med det; jag hade minst sagt halvtaskiga skor också! Jag hade inte råd att köpa några snygga pumps så jag hade helt enkelt mina ballerinaskor och så hade jag klistrat på svarta kartongklackar och blått silkespapper runt omkring själva skon!
Dessa detaljer va!
Då ska jag inte nämna vad jag drömde häromdagen, att jag passade Eddie och tappade bort hans barnvagn på spårvagnen. Jag blev hysterisk, medan Eddie lugnt sa att han skulle gå på hypnos på ett Aromaterapi-ställe så att de kunde tala om var vagnen var! Ja, whats up with my brain liksom!? Är det möjligt att man kan få knasdrömmar av medicin?

Ibland känns det allt bra att ha en egen blogg där man kan skriva precis vad som helst. Typ om sina knäppa drömmar. Vet inte vem det kan intressera, men jag kan ialla fall släppa dem då! 

Till något helt annat.
Jag hörde igår på nyheterna att den största vattenförgiftningskatastrofen någonsin äger just nu rum i Bangladesh. Åtta miljoner människor dricker dagligen detta vatten från pumpar som de borrat, utan att veta att vattnet innehåller arsenik. Först får de blåsor på händer och fötter, får svarta och vita fläckar över hela kroppen. Till slut sprids det till organen och de dör i cancer.
Då förstår man hur liten man är i världen. Finns inga ord att beskriva en sådan katastrof. Fågelinfluensan, svininfluensan och ekonomiska kriser. Folk kommer att DÖ för att de inte får rent vatten. Det är sjukt. Riktigt sjukt!

Att vägra vara sjuk

Jag ooorkar inte mer! Har vart sjuk nu i nästan en vecka, kollat på säkert tio filmer och en massa Vänner-avsnitt. Ätit godis-kuren, inte-ätit-godis-kuren, proppat-i-mig-vitamin-kuren, ätit-kycklingsoppa-kuren, men nää inga resultat! Nu går jag istället på ren gift och börjar genast känna mig bättre! Mandlar- vad ska de vara bra för? I gröten på jul vill man ju ha den, men två svullna i halsen skulle jag faktiskt kunna leva utan!

Jag hade ju tänkt skriva lite updates.. men kom på att jag inte har gjort något speciellt alls! Kollade på "Skönheten & Odjuret" och grät när pappan låg och frös i snön. Stackars lilla pappan... Sen kollade jag på "Happy Feet" igår och grät för att de är så taskiga mot honom. Ah jag skyller på antibiotikan! Och så mycket mer än så har jag inte gjort.
Jo, jag var ute i trädgården idag och plockade smultron.
Nu har jag bara tre dagar kvar på praktiken, på torsdag tar jag examen. På söndagen ska jag på date med Madonna (med cirka 50.000 personer till) och sen åker jag till Grekland på tisdagen. Arbetslös skulle man kunna kalla det. Men jag kallar det för semester ialla fall!



RSS 2.0