London baby!

En vecka har gått sedan jag kom tillbaka från The big city of London. Och ja, jag tillhör numera en av dem som älskar den staden! Så stort, vackert och så trevliga människor!

En kort-kort resumé av trippen:
1. Merdzana och jag hade tänkt sova på flyget dit, men icke, vi pratade och skrattade hela vägen över Atlanten.
2. Meri fick även en gratis dusch på flyget, då grabben bredvid läckte som en fontän när han pratade! Och prata ville han då göra hela tiden!
3. Vårt hotell hade varit ett sjukhus under andra världskriget. Japp, det spökade BIG time. Vi kände riktigt hur luften var tung och såg bilder i huvudet hur folk legat kors och tvärs och dött överallt!
4. Att inte shoppa i London gick inte så bra! Så himla mycket fint och vårigt överallt!
5. Bianca tog sig nästan två timmar för att hitta fram (som för oss tog 15 minuter). Tur att det fanns en reseledare i sällskapet haha;) Detta tyder oxå klart på att staden inte bara var stor, utan grandioza!
6. Av någon anledning hamnade vi på italienska restauranger varje kväll. Vi tog detta som ett tecken: next stop: Italia! (när vi har tid och pengar vill säga!)
7. Vi träffade både Brad Pitt, Johnny Depp och en hel bunt andra snyggingar till på Madame Tussauds. Väldigt coolt! Där tog vi även fina kort a la Andy Warhol. Cheers mate!
8. Åka turistbuss är kul. Hop on hop off!
9. Vi lärde oss att engelsmän är gentlemen på riktigt faktiskt!
10. Vi hade tänkt ta flyget hem på måndag morgon, men icke det heller! Ryan ville inte låta oss åka med. Dumma Ryan! Han lyfte sina vingar utan oss ombord, så vi fick glatt betala för en ny biljett för måndag kväll istället.
Kort sagt; en mycket rolig och händelserik helg i London! Och det är absolut inte sista gången jag åker dit kan jag säga! Nästa gång med en tom väska, en miljon i cash och springskor på fötterna;)
Tack girls för en wonderful weekend!!!

That's it!
Over and out from London...


Två huvudstäder på en vecka

Nu händer det grejer hörrni! Hörrni..hehe.. Ett ord jag ALDRIG skulle använda normalt sett när jag pratar, men visst är det lite kul? Tänker på Sandra Dee eller Ellen (ja, katrineholmare!) som använder det ordet rätt ofta på deras roliga dialekt;)
Anyhow! Helgen som var gick väldigt fort! I fredags var det salsafest på Dtension som vanligt på fredagar. Så himla roligt! Känner redan nu hur sjukt mycket jag kommer sakna salsan i Grekland! Varför kan inte greker dansa salsa?? Borde kanske ta med mig några latin-skivor och fiffla in dem på Congas hehe..

Lördagen tillbringade jag, Nadia och Merdzana i en annan dimension. Vi var nämligen på Alternativmässan på Heden. Sen flög jag därifrån, lycklig, uppfylld men också lite skakad! Spådamer, kristaller, irisanalys, aurafotografering, tidigare-liv-föreläsningar, seanser... Mmm en påse med gott och blandat helt enkelt, och själv kände jag mig som ett barn i en godisaffär och ville göra allt!
På kvällen hade brorsan inflyttningsfest! Väldigt lyckad fest med massa roliga människor, god tapasbuffé och bååål! Kvällen slutade vid halv fyratiden på Peters soffa, och tur som jag har- inte bakis ett dugg dagen efter! Jag kan faktiskt skryta med att jag tillhör dem som aldrig har ont i håret dagen efter, vilket är skönt, för söndagen var också full rulle..

Nu till huvudstäderna! På onsdag till torsdag ska jag till Stockholm för utbildning och passar klart på att träffa lite kompisar i den kungliga staden. C.P- vi sa vid fem-tiden utanför slottet va?

På fredagmorgon flyger jag och Meri över Atlanten till England! London here we come! Förhoppningsvis står Bianca och väntar på oss där som tänkt, sen blir det kultur, shopping, mat (har de nån sån i England??) och party!!

Så, där har ni min vecka i ett nötskal! Ser fram emot ALLT! Så jag säger bara en sak; bring it on!!

Next stop:
The gym
Adios!

Helenas mumsiga muffins

Kära läsare, vänner och ni andra!
Härom dagen fick jag ett infall att baka. Jag älskar ju att baka, eftersom det är något jag gjort ända sedan jag kunde stå på mina egna två ben! Och nu bakade jag då alltså muffins. Oftast brukar jag följa klassiska recept ur typ "Sju sorters kakor" som säkert varenda människa har, men nu letade jag upp ett helt nytt recept. Och dessa muffinsar blev görgoa på ren göteborska så jag tänke vara så generös och dela med mig till er;) Av receptet alltså, kakorna i sig är slut hehe..
Så för er chokladlovers, varsågoda:

Receptet är för 12 st muffins storlek L
Sätt ugnen på 175 grader så snart du kollat att du har alla ingridienser hemma!
Du behöver:

4 dl vetemjöl
2 dl socker
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja (inte olivolja!)
12 st chokladbitar tex blockchoklad

Do it like this:


Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao i en bunke. Ta en annan bunke och vispa ägg, mjölk och olja i ungefär en minut med hjälp av en elvisp. Sedan rör du samman allt i en av bunkarna du redan användt, för att minimera den tråkiga disken!

Om du använder en amerikansk muffinsplåt så glöm inte att pensla olja i formarna, annars kan man ju alltid använda vanliga pappersformar för den som älskar att söla.. Hur som helst, häll i smeten i de 12 formarna och lägg sedan i en chokladbit i vardera muffin! In med plåten i ugnen och låt den vara där i ca 20-25 minuter!
Sen när det börjar lukta gott och de ser klara ut, är de också antagligen också det, då är det dags att ta ut dem och låsa in dig i ett rum med dina nybakade muffins!


RSS 2.0