I come from a land down under

Var ar egentligen Crocodile Dundee?? Var har Savage Garden tagit vagen? Hugh Jackman var ar du?? Jaa har har man nu vart ett himla bra tag utan att se en enda australiensare man kanner! Hopplost! Tydligen gjorde Hugh Jackman succe igar pa Oscarsgalan i alla fall! Sjalv var jag pa stranden sa jag missade hela kalaset.

Kom att tanka pa att jag skrev att vi larde kiwisarna att sjunga Helan gar.. Sjalvklart var det australienarna och inte nya zeelandarna jag menade! Vad ska man gora, down under makes my brain go ravioli!

Idag ar det kallt, bara 22 grader, sa nu sitter vi har och funderar pa vad vi ska gora. Imorn ar det sista dagen har, och da ska vi upp i Melbourne tornet (som vi forgaves har forsokt hitta... hur svart kan det va: den hogsta byggnaden i staden.. man kan ju undra!) Sen nar vi val hittat och bemastrat det ska ga till Queen Victoria Market, en jattestor markand som liknar Marrakesh litegrann. Imornkvall kommer det att vara musik och eld och allt vad det var, sa det ska bli kul!

Nadia, jag tog ett kort pa en buss till dig. Jag holl pa att skratta ihjal mig nar jag sag den, sa jag var tvungen att fota skylten pa den. Den skulle namligen till GLEN IRIS!! Haha jaa, det finns ett stalle som heter sa har.. Glen Iris... jajamen!!

Na, idag blir det nog ingen beach, jag ska nog kopa mig en spanakopita istallet och dromma mig bort ett slag=) Jaa, overallt har i Melbourne, och framfor allt St Kilda finns greker och italienare! Kanns som hemma!!! Var inne pa ett sacharoplastira haromdagen och pratade med en trevlig liten tant. Ja du Melbourne, jag gillar dig!

G'day mate



Nu har vi vart i Melbourne i sex dagar! Det ar fortfarande massa brander har, 208 personer har dott och mangder av hus har blivit forstorda. Det kanns anda valdigt overkligt for jag har inte kannt av nagot alls! Forsta dagen, i tisdags, nar vi steg av taget tyckte jag det luktade brannt, men mer an sa har jag inte markt av. Pa tal om tisdags nar vi akte hit... Vi ville resa billigast mojliga sa vi tog taget, vilket tog tolv timmar! Vi reste hela natten sa det var ganska ok, forutom att det var SVINKALLT! Jag hade capribyxor, linne, t-shirt, bada mina trojor, luva, scarf och en handduk runt benen men anda skakade jag nar vi antligen kom av taget. Men nu ar det hur varmt och skont som helst!

Jag vet inte riktigt var jag ska borja.. Vi har sjalvklart vart inne i stan och forsokt att inte shoppa. Staden ar jattefin, men jag tror anda jag gillar Sydney mer. Anyway.. Vi bor i en forort som heter St. Kilda som ligger typ 20 minuter fran stan med sparvagn. Badat har jag inte gjort an, for nar jag tankte gora det en dag sag jag en jattestor blamanet sa jag ville inte utmana odet. Jag har ju en tendens av att aka pa allt och lite till, sa jag blev kvar pa land!

Igar var vi pa fodelsedagsfest hos James, en kompis till Johanna. Det var jattekul, och roligast var nog nar vi forsokte lara kiwisarna att sjunga Helan gar... Det gick sa dar. Sen blev det utgang pa stan och natten slutade med att jag och Sandra fick varsin brollopstarta i en fin forpackning dar det stod Michelle and Craig's wedding pa. Jadu, Melbourne ar en rolig stad.

Nu ska jag snart hem och ta pa mig bikinin och bege mig till stranden. Jag hade tankt lagga upp bilder fran bade Sydney och Melbourne nu, men mitt talamod klarar inte av det.. Den har datorn var den segaste jag sett!

Vad hander dar hemma? Finns det nan sno kvar??

Cherio!


 

Im in love

Sydney ar min nya favoritstad i hela varlden! Har finns ALLT! Hoga byggnader, vatten, parker, China town, Little Italy, folk overallt! Just nu sitter jag, Sandra och Johanna pa internet i ett stort shopingcenter nere vid Darling Harbour, en jattemysig stor hamn. Det finns verkligen sjukt mycket att shoppa och det ar sjalvklart sjukt svart att lata bli!
Vi har verkligen varit aktiva har i Sydney. Igar gick vi upp tidigt och akte med en sightseeing dubbeldeckare runt staden. Vi hoppade forst av vid operahuset och tog tusen kort som tvattakta turister. Hoppade pa en annan buss och for till ett Zoo. Och ja, jag sag kangerur, pingviner och koalabjornar och massa andra haftigta djur!
Sedan gick vi pa akvariet som lag vagg i vagg och kikade pa hajar, rockor, krokodiler och massa andra blotdjur!
Nar dagen var slut var vi likasa, sa da akte vi hem till vart rum som vi delar med fem andra. Sen blev det mat och lagg dags!

Trots att jag verkligen alskar den har staden ska vi lamna den ikvall. Da far vi vidare till Melbourne dar vi ska stanna i tio dagar innan vi flyger tillbaka till NZ. Spannande!!!

Over and out from Sydney

Om jag vore en skogsmulle...

...Då skulle jag sjungt Haleluhja hela natten lång. Ingen elektricitet, ingen dusch förutom en kallvattendusch på stranden. Inte en spegel fanns så langt ögat kunde nå, och tur var väl det, för jag kan tanka mig att man inte va så jäkla läcker. En riktig hit var utedassen som faktiskt kunde spola och hyllan av madrasser som vi sov på. Som pricken över i:et fick vi lagom till läggdags reda på att det finns mer pungråttor än människor på Nya Zeeland, så det var inte så kul när jag sprang så fort jag bara kunde i mina pyjamasbyxor till toaletten mitt i natten. Ja, I think you got the picture, och så gröt till frukost på det! Helena gillar inte gröt. Helena gillar varmvattenduschar. Helena gillar att sova med kudde och så långt ifrån sandmygg och pungråttor som möjligt. Men, Helena hade så otroligt KUL!!! 

Ja, vi var alltså på ett tredagsäventyr i nationalparken Abel Tasman. Första dagen gick vi 13 kilometer till stranden där vi skulle sova och vara. Vi lärde oss hur man försvarar sig mot främlingar och inkräktare med spjut a la maoriteknik. Asgrymt! Vi stod på stranden och skrek och pekade med våra spjut. Till slut hade vi en hel publik som tyckte det var underhållande som satte sig ner med ölburkar och applåderade.
Andra saker vi gjorde var att kolla på lysmaskar i en grotta, lärde oss hur man använder plantor som medicin och höjdpunkten: the waka, alltså paddla kajak! Det var verkligen hur kul som helst! Vi såg både sälar och till och med en pingvin som badade!
Igår paddlade vi hem igen i ösregn, men med en blandning av Sjörövar Fabbe och Havet är djupt gick det rätt bra ändå.
När jag gick där i regnbyxor, vindjacka, keps, luva, osminkad och allmänt o-Helenaig, och regnet bara forsade ner längs kinderna tänkte jag bara "Nu skulle Peter allt se mig.." Haha... Ja brorsan, jag klarade mig juuust fine!!! 

Kanske är det så att jag aldrig blir en Skogsmulle trots strapatser på Nya Zeeland. Ingen bonde fann jag mig i Lidköping heller till somligas förtret, så jag får väl nöja mig med att vara mig själv, och hoppas att ingen försöker förvandla mig mer igen!

Nu ska jag hem och packa väskan igen, för nu gott folk bär det av till Australien i tolv dagar!!! 

So, Australia, here I come!!!

Ps. Det är alltid kul med kommentarer..=)

Antiken har kommit till Nelson



Ja, jag kan inte fatta att tiden gar sa fort! Redan en manad har gatt sedan jag packade min vaska och for till Landvetter!
I fredags var det en stor dag har, namligen Waitangi dayungefar som nationaldagen. Ingen visste riktigt vad det var, eller vad man borde gora, forutom att vara ledig och ga ut och festa! Vi i klassen var bjudna till Maoribyn for cermoni, och sjalvklart var vi inte sena med att promenera dit, klockan tio pa morgonen i hettan. Och da ska jag saga att vi hade vart ute dagen innan pa nagot som kallades Bob Marley Tribute (utan att jag horde en enda Bob Marley lat). 
Men i alla fall, det var jattekul i Maoribyn, halva Nelson var dar och det var en harlig blandning av folk!

Igar var det en annan stor dag, Sandras och Mikaelas fodelsedagsfest, och inte vad for fest som helst, utan Togaparty! Vi var en 25 pers, alla kladda i lakan och full rustning! Valdigt lyckat=) Efter festen kom jag hem och rostade mig en macka, utan att brandlarmet gick pa den har gangen, sen sov jag som en prinsessa...


En av mina nya outfits! Jobbigt, finns hur mycket klader som helst har!


Waitangi cermoni utanfor the marae


..Firade Waitangi med en stoor latte, och sa har fin va den!


Jag och Vickan a la antique de toga 


KulturTurism all dressed up


Fodelsedagsbarnen Sandra Dee & Michelle


Sandra och jag gommer oss i buskarna


Elin och Jessica var 300, fast bara 2=)

Ja bilder sager val mer an ord, sa ni kan nog tanka er att folk stirrade pa oss nar en hel klass kom marcherande i toga pa gatorna! Hur kul som helst!

Nu pa tisdag ska vi ut pa adventures in the national parks! Da ska vi hajka och paddla kajak! Ska bli jattekul verkligen, och mer om det kommer senare....
... so, stay tuned!





 
   

Lite uppdatering kommer lastat

Jajamen Nadia, du ha rätt, dags för uppdatering från lilla Nelson!
Efter en jobbig helg, fyllt med fest, festival, grillfest och lite katastrofer började veckan med helgdag! Japp, lediga på måndagen för då var det Nelson anniversary day!
Men låt oss ta det från början...

I fredags blev det spontanfestande på våra stammisställen; Royal och Little Rock. Nattens höjdpunkt var ändå när jag, Sandra Dee och Michelle kom hem till vårat krypin. Vi rostade lite mackor (eller rättare sagt brände, som vissa av oss gjorde), och det hela slutade med att brandlarmet gick på! Mikaela ryckte upp kökslådan och drog fram en sked i högsta hugg, precis som det var det mest naturliga i världen! Hon hoppade runt omkring i lägenheten och försökte nå brandvanarn, men nådde inte upp så hon gav då skeden till mig istället. Jag tog den utan att tänka och fortsatte med vad det var hon höll på med. Sandra ska man då inte ha nära vid katastrofer, hon sprang bara runt och sa att det tjuter haha.. Till slut slutade det tjuta efter att Mikaela viftat med en handduk! Sen skrattade vi så vi tjöt...nästan högre än brandlarmet=)

Lördagen var vi på stranden och då badade jag första gången! Very nice! Sen var det Reaggefestival på kvällen. Det var en härlig blandning av folk, allt från indi-wannabes till reaggegrandpa´s, och så ett gäng svenskar då!

Söndagen var en lugn dag, men slutade med grillfest hos en jazzmusiker.
I måndags var det som sagt helgdag, och då hände ingenting, förutom att jag och Anna shoppade och fikade.

Igår var första dagen ever i skolbänken. Vi fick ett uppdrag; att göra en typ av miniguide för var sitt område på sydön. Nu är det klart och vi är till och med nöjda!

Nu ska jag hem och äta mackrill (min nya favoritmat) med potatissallad, sen blir det bio ikväll:
Australia!!!


RSS 2.0