Min nya hobby fortsätter att blomma

Jajamen, min hobby som föddes på landet långt borta har bara fortsatt här hemma i Sverige, nämligen att gå på bio! Det är nästan dubbla priset, men fortfarande riktigt mysigt! Så här kommer lite uppdatering i min nya karriärsbana a la Nils Petter Sundgren:

Boat that rocked HH (En rolig och lättsmält film som egentligen passar lika bra på DVD)

17 again
HHH (Kändes nästan lite pinsamt att säga namnet högt i kassan, men riktigt rolig film faktiskt! Och om jag var en så där 9 år yngre hade jag antagligen blivit störtkär.... fast när jag tänker på saken var jag nog det i alla fall, men efter filmen kom jag på att jag inte är 15 längre! Ooops..)

Dumpa honom HHHH (Andra gången jag ser den nu. Så bra, så bra! Den ska snart ligga hemma i min filmsamling!)

Och till sist, den senaste filmen jag såg i söndags, nämligen:



Änglar och demoner HHHHh (Dvs=4.5.. Vilken bra film! Jättespännande och väldigt trovärdig. Jag höll nog andan hälften av filmen. Andra hälften kikade jag antagligen i min godispåse, för filmen var spännande rakt igenom!) 

...Stay tuned...

EU-val och snart karneval!

Ja, högst upp på dagordningen i min hjärna finns två kategorier:
1. EU-val
2. Karneval


EU-val... Det va ett himla tjöt om det här stackars valet! Den ena gubben efter den andra slänger upp sitt vita leende på varenda stolpe och ber alla att rösta på just honom som om han ville bli Lucia eller nåt! På radion pratas det inte om något annat än att vi borde rösta. Ja, det är ju näst intill människans uppgift här i livet; att yttra sin röst när man ändå får! Kan nån vara så snäll och tala om för mig vad det här valet är för något?? Vad är det vi ska rösta på/ för/ emot?? När jag var yngre och inte tycktes mogen enligt lag att få göra min röst hörd var jag så besviken, men nu när jag får och kan så årkar jag inte engagera mig! Jag skulle kunna säga shame on me, men än jag tycker faktiskt det är SHAME ON SWEDEN! Mer information i lång väg innan borde skickas ut till alla så vi kan förändra något här i världen. Det är ändå vi som betalar det mesta inom EU!

Till något roligare... Karneval! Jaaa på lördag är det äntligen karneval i Hammarkullen! Det bästa som händer vår kära stad under hela året! Lite grejer man aaalltid måste göra på karnevalen är att dit, eftersom spårvagnarna är överfulla så man kommer inte på. Man måste vara där i god tid så man ställer sig på bästa platsen så man ser alla snyggingar i färgglada dräkter, stövlar med bjälror och svettpärlor i pannorna. Muy importante, eller hur Nadia?

Sen tillhör det mina vanor att köpa en kebab från ett av de kurdiska eller turkiska stånden, medan jag alltid funderar på att köpa en souvlaki för att stödja grekiska föreningen... Eller en langos från Ungern eller pirog från Chile...
Sen gäller det att vässa armbågarna och knö sig in bland allt folk vid scenen, sätta sig där och låta musiken tala. Varje år poppar samma tanke upp i min hjärna "Helena, nästa år ska du börja att dansa där och inte sitta här och ångra att du aldrig började när du var liten". You only live ones. Eller...?



Bailando caporales da da dam di di daa....♥


Viva la Norge

GRATTIS Norge säger jag bara!! Riktigt kul att det gick precis så som jag ville igår! Snacka om att hela Norge kommer va bakis imorn efter en sån seger plus att det är 17e maj idag! Jag kommer ihåg förra året i Grekland den här dagen, när jag satt på båten på väg till jobbet och det var ett gäng norrmän med på båten. De förklarade glatt på sin proffsiga engelska för några greker att "Today it's Norway's birthday. In Norway all children eat icecream today."  Trodde jag skulle skratta ihjäl mig, men kunde inte avslöja min svenska nationalitet, när jag satt där och tjuvlyssnade all under cover.



Αχ αγγελε μου
♥♥♥♥♥

Im in love with a fairytale

Jajamensan, Melodifestivalen om cirka en kvart! Och jag älskar melodifestval! Denna dag kommer jag vara hemma med mamma och pappa med massa godis, kex, ost, olivkräm och andra godsaker bänkade framför tvn. Im liking it! Jag blir alltid lika irriterad på röstandet, och varje år svär jag att jag aldirg ska kolla på det igen. Vilket inte är sant. Nu sitter jag här igen och väntar förväntansfullt på att det ska köra igång, Live from Russia
Och nu listan alla väntat på, min vinnarlista=)



1. Alexander, du gör inte bara Norge stolt, utan hela Norden. Ajamen, I´m in love with a fairytale!!

2. Numero Due vill jag tillägna Moldavien. Vilken grym låt! Kommer defenitivt dansa som en galning till denna sommarplåga ända tills jag stupar...

3. Och på en tredjeplats kommer Grekland och min favorit Sakis Rouvas. Trots att hans kläder är liite för små älskar jag hans röst och hans utstrålning! Plus att han faktiskt är ifrån Korfu=)

Det var Schalger a la Helena, men om jag ska vara realistisk tror jag att det blir som följer:
1. Albanien
2. Norge
3. Ukraina

Vi får väl se om ett par timmar!
 
Säger som man alltid ska säga i Schlagersammanhang, på den värsta tänkbara engelskan ever:


Hellooo Eurooope!!!!


Tankar en måndag

För det första slog det mig alldeles nyss att jag har två rubriker i rad som innefattar ordet måndag. Mmm det är ju anmärkningsvärt bara det.
Nu sitter jag här och försöker få ner ett par rader medan håret torkar en aning så jag kan föna det, sedan ska jag hoppas på att drömfén snart kommer och strör somnpuder på min nos så jag somnar i någolunda mänsklig tid. För att jag ska kunna vakna på en helt omänsklig tid imorn så klart. Klockan sju. Vem kom på att man ska börja så tidigt egentligen? När jag blir kulturminister och bästis med statsministern (då kan man ju undra varför jag inte satsar på att bli statsminister istället för enkelhetens skull, men det kan jag tala om att det vill jag verkligen inte. Alla tycker nåt om en sådan, och ofta är det inte bra saker. Är han inte för höger är han för otrogen eller nått annat.) Ja, hur som helst, när jag blir bästis med mister minister ska jag flörta mig till sena mornar, eller två timmar till på dygnet.. Hmm vet inte riktigt vilket än. Vi får la se! 

Idag, måndag trots allt, var det riktigt trevligt att åka hem med spårvagnen. På Kungsport hoppade det på en farbror i bruna manchester byxor som satte sig bredvid mig. Jag slutade hacka tänder av kylan (ja, män har trots allt högre kroppstemperatur) och som pricken över i:et satt han och nynnade på nån sång hela vägen tills jag skulle stiga av. När jag väluppfostrat sa ursäkta för att gå av, hoppade han upp och sa Ja men självklart!
Så om du, manchesterbyxefarbrorn, av nån händelse skulle råka läsa detta, tack för turen! Du är då en go gubbe på ren göteborska!

Nu är klockan kvart över läggdags och den här nattugglan ska torka håret hoppa ner i sängen och sova gott ända tills hon vaknar. Antagligen tidigare än en människa borde.
Godnatt! 



Bojkotta spårvag på måndagar

Helt kass på att uppdatera har jag varit på sista tiden, jag vet! Dagarna har bara svischat iväg och försvunnit ut i oändligheten. Sjukt att man så lätt kan anpassa sig till saker och ting här i livet. Nu har jag praktiserat i tre veckor, men det känns som en evighet sen jag började.
Första veckan var hemsk. Inte jobbet i sig, men jag var totalt utbränd och deprimerad över att man antagligen måste jobba hela sitt liv. Hmm, nä det är faktiskt sant, den tanken har aldrig slagit mig innan! Nu har jag smält det, så nu flyger dagarna bara förbi! Känns som det var igår det var måndag och jag kände måndasdeppen. Ja, jag har även kommit på att åka spårvagn en måndag morgon är det mest deprimerande som finns! Folk ser ut som de vill hoppa av från närmsta klippa och försvinna. *Pling! Nästa- självmordsklippan* Ja jag kan riktigt höra den där förinspelade mansrösten som säger alla hållplatser med sitt lite släpiga näästaa... Jag säger bara det, titta inte på folk en måndag morgon. Hemskt. Hemskt!
Själv är jag alltid pigg som en pelikan och studsar upp, överlycklig över att det äntligen är måndag! (Ja precis, och elefanter kan flyga!)





Kort och gott trvis jag jättebra på praktiken, så det är nog därför dagarna bara försvinner..  Men nu är det helg igen, och den här helgen ska jag bara slappa, shoppa och äta en massa gott=)

Förra lördagen spelade David GuettaTrägårn, och ofcourse var jag där! Efter förfesten tog jag, Dijana och Nadia vagnen in till stan. Det var en lyckad kväll som slutade vid sextiden på morgonen. För att göra en lång historia kort:
 
Helena fick en ny bästis på spårvagnen (som dessvärre försvann). Dijana var övertygad om att Davig Guetta var intresserad av henne och tittade på henne hela natten, tjaa, vad gjorde alla övriga 1899 personer där egentligen..? Man kan ju undra! Nadia skällde ut en kille på toaletten som inte förstod nått. Sedan hittades Dragan på avenyn och detta slutade självklart med cheesburgare på McDonalds klockan fem på morgonen! Dijana försvann i en taxi som hon smet undan med bara för att killen brevid hade en större plånbok. Vidare i Majorna somnade Nadia och Helena som två stockar efter en orkan. Like always!!


Det klassiska hissfotot


David Guetta in the front


...And strike a pose!



 
Adios och trevlig helg!!
:)


 


RSS 2.0