Bussen rullar vidare

Idag rullade kulturturismbussen vidare mot nya äventyr. Målet för dagen var Sealord, alltså en fiskfabrik! Det var väl intressant, eller så där.. Det roligaste var nog kläderna vi var tvungna att ha på oss! Vit/blåa byxor och skjorta, stora tunga gummistövlar och som toppen på moset- hårnät! När vi kom in i fabriken började den manliga delen av arbetarna att jubla, så man kände sig nästan som en apa i bur haha...


Våran kulturturismbuss

Igår hade vi alkohol på schemat. Dagen började klockan tio med ölprovning på ett gammalt bryggeri. På eftermiddagen åkte vi till ett stort vinplantage för guidad tur och vinprovning. Inte helt fel det heller.

 


Dagen innan..hmm, tisdags blir det.. Då var vi först på ett stort bärplockningsfält. Där blev vi avsläppta med fyra glassburkar som skulle fyllas med stekande sol i nacken! Jag gjorde som mamma brukade säga när jag var liten och stoppade de flesta (eller iaf en del) i munnen hehe...


Mmmmummms....

Vidare for vi till ett ställe för att köpa grönsaker. Efter det åkte vi till ett ställe där de rökte och sålde fisk! Själv köpte jag mig en makrill och en glass gjord på riktig frukt!
Sedan åkte vi till ett jättefint ställe vid en flod för att käka lunch; sallad, fisk, bröd, avokado, äckelmusslor (som jag faktikst smakade på, känner mig stolt:), och till efterrätt våra handplockade hallon. Allt lokalproducerat och jättegott!


Lunch vid floden

Nu är klockan strax fyra, och om en timma blir vi upphämtade igen, för då ska vi ut till Rabbit island för BARBEQUE på stranden!!!

Adios muchachos y muchachas!

Kultur hela dagen lang



Vi har verkligen en jobbig vecka framfor oss har pa NMIT, Nelson Marlborough Institute of Techlology. Idag upptackte vi konsten i Nelson, imorn ska vi upptacka mat, och pa torsdag tror jag det var, ska vi pa vinprovning! Fy sa jobbigt! Det ar det som ar grejen med att plugga kulturturism pa Nya Zeeland; man ska ut och upptacka allt och prova pa allt som man kan gora som turist! Jag angrar inte en sekund att jag akte tvars over jordklotet, trots jetlag, forkylningar och allt man fick pa kopet!
Idag akte vi som sagt runt med var lilla buss for att kolla pa konst. Forst akte vi till en konstnar, for att kolla pa hennes attilje och fina tradgard.....

   


 

Oj, nu visade Sandra precis mig hur man sätter på svenskat tangentbord! Grymt, nu kan jag skriva åäö!!

Ja, som sagt.. Efter vi blivit inspirerade att skaffa oss ett hus vid havet, massa blommor i trädgården, en fin hund och att göra det man känner för, åkte vi till WOW- World of Wearable Art. Det är ett museum där de visar upp kläder som konstverk. Hur häftigt som helst! Det var kläder gjorda av tops, kläder sydda med silvertrådar, kläder som föreställde fåglar, träd och och andra häftiga grejer! Brevid fanns en utställning med fina bilar. Jag e inte sådär jätteintresserad av bilar precis, men de var väldigt fräcka! Trodde aldrig att jag skulle lägga upp en bild på en bil på min blogg, men man ska aldrig säga aldrig=)

Nu stänger de bibloteket om fem minuter så jag får ta och skynda mig.. Ikväll ska vi kolla på American history X, får se om den är så bra som alla säger. Igår var vi på bio, en ny film med Kate Winslet och Leonardo DiCaprio, Revolutionary Road. Den var sadär... Nja, konstig is the word...
Nu ska jag hem och äta jordgubbar, sova lite mesimeri och ladda mentalt inför lördagens REAGGEFESTIVAL!!!


Hippie-town


Katedralen i Nelson


Idag kande jag att det var dags for lite update fran varma Nelson. Ja, staden som har samma namn som yngste-mosters katt ar ett riktigt laid back stalle, en riktig hippie-town! Okej att man e pa andra sidan jorden och tog for givet att allt skulle va upp och ned, men det ar verkligen annorlunda! For det forsta sa gar typ halften av befolkningen barfota ute pa gatorna. De kor pa fel sida (vet inte hur manga ganger jag statt som ett fan (supposed to pronounce as fawn;) vid vagkorsningar och kollat at alla hall och anda rakat ga ut framfor en bil haha... Och inte nog med det, overgangsstallen ar ett kapitell for sig! Nar man trycker ner knappen och det val blir gront har man cirka tva sekunder pa sig att kuta som fan (alltsa fan pa riktigt) till det konstiga tut-ljudet innan det borjar blinka rott igen. TUR att man inte har rullator!

Andra saker som ar upp och ned ar mjolkpaketen. De ser ut som stora tvattmedelsdunkar i roliga farger, och pa star det inte hur mycket fett det innehaller, utan hur mycket som inte innehaller fett, typ 98%!

Allt ar valdigt stort har pa natt satt, jordgubbarna, korsbaren, for att inte tala om de gigantiska magnolierna som vaxer utanfor skolan! Blommorna ar som salladsskalar! Fargglatt over overallt, sa det kanns som man ar pa Liseberg nastan. I like it a lot!!! Massa massa blommor overallt! Mamma, du skulle verkligen gilla det!


Ett gulligt hus vi akte forbi med Dubbeldeckaren igar


Maten ute ar god och ratt billig. Igar var jag, Sandra, Elinor, Hanna och Viktoria ute och at stora stekar som man fick steka sjalv pa en liten stensak. Sa himla gott!!! Mitt nya favoritstalle att kaka lunch pa ar annars Subway dar man far en stor baguettmacka for 3.90, alltsa inte ens 20 spann! Me likey....


En massa kott...;)


Vad det galler min forkylning, lydde jag allas rad, en kombination av natt starkt, massa frukt, ipren och lite sol pa det gjorde susen! Och efter gardagens Gypsyfestival och galet dansande kanner jag mig mycket battre!  


Varan strand

Thats all folks!

Skriv till mig

Nu har jag kollat upp min adress hit, sa ifall du vill sa far du jattegarna skriva ett litet brev eller kort till mig=)
Adressen ar:

Helena Tsouknidas C2
Niaku Apartments 85 Nile street
Po box 7297
Nelson 7042
New Zealand




Chers mate!

Trott pa att va trott!!

Idag ar det femte dagen jag ligger hemma och ar sjuk, sa himla trakigt!! Jag var till och med hos lakaren idag, men han sa som vanligt att jag ska vila, ta det lugnt och ata panodil istallet for mat..typ sa.. eller aa... Men jag ar sa uttrakad pa dessa graa vaggar i mitt rum nu!! Ja, mitt rum bestar av fyra graa vaggar, varav en ar fondvagg med en lite morkare skala gra. Jag har hangt upp min lila sarong i fonstret och en rosa pa garderoben sa det ar liite liv i af! Jag maste ha min lila terapi=)
Idag morse var jag i alla fall med nar den nya turismbyggnaden skulle valsignas. De tror har i staden att det var odet att vi swedish people kommit paddlande i var kanot (ja, maorierna sager att alla som reser kommer i kanoter) anda fran Sverige just nar sjalva turismbyggnaden i skolan stod klar! Sa var klass var lite hedersgaster pa dagens cermoni, som skedde i gryningen klockan kvart i sex.
 Vi var cirka en 70 pers som gick efter prasten eller vad man ska kalla honom, medan han sa massa pa maoriska, skvatte vatten och sjong! Resten av oss foljde efter och tog pa alla vaggar for att lamna "our spirits in the walls"
Riktigt haftigt var det nar vi alla ropade som svar: tiiina... taj ki ee!!

Well folks, det ar typ vad som hander just nu. Jag forsoker bli frisk genom glada tankar och choklad=)

Vad hander hos er?

Kia ora


Nu har vi gatt i skolan i fyra dagar, men kanns som mycket langre! Natten mellan tisdag och onsdag var vi och besokte maorier i deras by. Det var sa himla haftigt och kul! Forst pa morgonen kom tva killar till klassen och skulle lara oss om deras kultur och vett och etikett. Vi gick igenom hela valkomstcermonien, vad som skulle handa och vad man skulle gora. Det var en hel vetenskap, sa jag ska nog inte skriva allt, men det hela borjade med att vi skulle samlas utanfor grinden till deras hus med killarna i klassen langst fram for att "skydda oss".
Nar vi val stod dar hade jag san hjartklappning, var helt livradd! Vi stod dar som en samling skramda turister nar tva krigarkillar kom med skinke pa sig, skrek och rackte ut tungan. Efter att vi forklarat att vi kom i fred genom att ta upp en grej de slangde pa marken, blev vi kallade in i huset. Sen var det massa tal pa maorispraket, sanger och till sist hungi, da man ska ga runt och ta alla i hand, pressa pannan och nasan mot varandra!
Det var verkligen hur haftigt som helst bada dagarna som vi var dar, vi at, promenerade, larde oss historia, maoriska, nagra sanger och massa annat! Det var det haftigaste ever!

Igar var vi pa kareoke har i Nelson. Det var jattekul, men jag hade borjar bli forkyld och sjalvklart tappade jag da rosten igen! Just my luck.. Nu maste jag vara tyst, och det vet nog alla hur det gar. Inte bra! 

And now, lite bilder!

     



   


 

Ha det sa bra, kia ora pa er!!

 


Way down under

Idag ar det mandag och nastan en vecka sen jag akte hemifran Svearike! Fast det kanns faktiskt som jag vart borta mycket langre! I lordags morgon tog jag, Anna, Mikaela och Jessica bussen hit till Nelson. Det tog typ sex timmar hela resan langs ostkusten. Det var jattefint landskap verkligen, och konstigt! Forts kandes det som vi akte pa vagen mot Olofstorp, bara massa hagar och sma kullar. Sen helt plotsligt kom det stora berg overallt, med tort gras och serpentinvagar precis som i Grekland. Och hux flux e man i Anderna. Inte for att jag har vart i Anderna, men jag kan tanka mig att det ser ut sa! En massa far fanns overallt och kolsvarta kor och inte ett enda hus sa langt ogonen kunde na!
Jo, jag sag massa salar oxa! Jag har aldrig sett salar innan, forutom i Slottskogen typ, sa det var jattehaftigt!

Idag var varan forsta dag i skolan har pa NMIT, och det verkar bli jattebra! Imorn ska vi till en Maoriby for att bli valkomnade och valsignade av maorierna. Da ska det gnuggas nos!!
Sen ska vi sova over dar, sa jag var ivag och kopte en sovsack idag. Haha kommer verkligen bli en skogsmulle efter detta.. vandrigsskor, sovsack och ryggsack! Watch out people, snart kommer jag hem och gar med i Scouterna och gor upp en lagereld i tradgarden. Haha NOT!

Vad gor ni dar hemma? Hur var det pa Smogen mamma och pappa? Hur var jullovet Eddie, var det nan sno sa du kunde aka pulka? Hoppas allt ar bra, tanker pa er!

Folket har ar verkligen jattetrevliga, ar helt overaskad! Alla hejar och pratar med alla, ar allmant trevliga och glada! Sa 10 poang till nya zeelandarna, fast deras himla engelska ar ju helt oforstaelig! Kanske darfor jag tror dem ar sa trevliga haha, who knows...

Nu ska jag hem och sova strax, ar fortfarande ratt trott efter resan faktiskt!

Keep on shining!!!!
Adios!!


Nya Zeeland

Hej, pust och gasp! Nu ar jag i varma Nya Zeeland! Yepp, I made it!! Kanns helt sjukt! Det hela borjade i tisdags, da vi forst flog till London.. vidare pa en sex och en halv timmars lang tur till Dubai och darefter en FEMTON timmars resa till Sydney. Darefter en liten tripp till Christchurch och Nya Zeeland som tog ytterligare tre timmar. Nu ar jag helt och hallet slut! Jag vet inte hur manga filmer jag sag pa flyget, som by the way var jattelyxigt=). Man fick strumpor, tandborste, ogonbindel och massa mat och kakor hela tiden. Jag satte en lapp pa min ogonbindel dar det stod Wake me up for food..

Nar vi landade har idag var klockan typ halv tva pa dagen, det vill saga halv tva pa natten enligt min klocka. Vi motte upp sex tjejer till fran klassen och akte till vandrarhemmet dar vi nu ar. Helt ok ar rummen, men jag vantar pa att aka till Nelson och skolan. Christchurch ser forresten ut ungefar som Sverige pa sommaren, den enda skillnaden ar alla hoga hus och den 35 gradiga varmen! Jaa, det var visst varmt pa Nya Zeeland..

Nu ska jag ga och lagga mig, ar helt sjukt trott och snurrig i huvudet! Jag saknar er och tanker pa er dar hemma!!!!

Kramar i mangder!!!!

Off I go

Imorgon åker jag till helt andra sidan jorden, ja Nya Zeeland here I come!

Just nu har jag den där o-härliga känslan som jag alltid har innan jag ska åka. Som tur är vet jag att den försvinner lika fort som jag hunnit säga resfeber och stigit in i transithallen på Lanvetter. Ah, jag älskar flygplatser by the way... Så mycket kärlek på en och samma gång! Mmm imorm får jag åter känna lukten av flygplats!
 
Nä, känner mig inte inspirerad att skriva nått bra idag. Packat har jag gjort lite halft, målat naglarna har jag inte hunnit än. Smycken ska läggas ner, kameran ska tas fram och antagligen behöver jag packa om några gånger innan flyget och Helena lyfter sina vingar och flyger mot solen!

Nä. Shit. Imorn ÅKER jag!!!!! Nu vet jag inte vad jag ska skriva, är för snurrig för att vara klar!
Jag kommer sakna er så sjukt mycket, alla mina nära och kära! Men snart ses vi igen=)

Pusselipuss och Adjö!

RSS 2.0