Två helger och lite mer

Det är inte lätt alla gånger att vara head of the house, arbetande kvinna, trädgårdsmästare, kock, studerande och samtidigt hinna göra fransk manikyr lite då och då, och gärna skriva på sin blogg också! Men nu tänkte jag göra ett tappert försök till en uppdatering!



Över midsommar var jag i Stockholm och hann med både det ena och det andra. Jag, Sandra, Hanna och Elinor hade verkligen en riktig buissy weekend. Vi åt lunch, var på middag/fest och lärde känna massa roliga och trevliga människor på själva midsommar. Sen var vi ute och testade på nattlivet in the capital of Sweden. Och ja Elinor, jag ska ringa dig på jobbet någon dag och säga "Hej det här är Helena och ringer från Göteborg, Sveriges framsida", och då ska du svara "Oj, då måste det vara viktigt eftersom du ringer till Skandinaviens huvudstad!"  Haha ja, Elinor sa alltså detta till mig en fem gånger så nu måste jag ju helt enkelt göra det en dag när hon minst anar.

Vad som mer hanns med på det tighta schemat var en sväng till Grönalund, där de spelade in Musikkrysset med Gynning och Berg! Kul att se dem live! Men roligast var ändå att åka attraktionerna ofcourse, och att nästan se Dogge my love Doggelito! Ja, jag såg honom i alla fall på storbildskärmen och hörde hans röst, för han försvann i folkmassorna.
Samma kväll var jag, Maria och Veronika ute på ett ställe som jag inte skulle glömma vad det hette, men det har jag ju självklart nu gjort! Ah! Tror det hette typ Balken, eller Bjälken eller Stocken.. Nått med trä var det iaf och riktigt kul var det! Så kul att det slutade på ett PITAGYROSSTÄLLE, och då var lyckan gjord- I love Stockholm

   


Fröken Rubensson och jag i kärlekstunneln




Grönan, som dom säger där uppe...



Midsommar-middag med nya och gamla vänner


En riktig guidad tur a la once-reseledare-always-reseledare fick jag av min söta Emma med! Så himla kul att se henne! Vi har inte träffats på lite över två år, men det kändes som igår! 

   


Sen försvann den helgen och sen har det bara rullat på! Mamma och pappa har åkt till Grekland och just därför står jag i som en galen hemmafru just nu. Har just vattnat blommorna i trädgården, lagat middag (väldigt stolt över min kyckling sto fourno faktiskt), diskat och tvättar nu en maskin tvätt. Ja mamma, du skulle bara veta, jag hinner inte med nått annat! 

Denna helgen firade vi brorsan som fyllde 26! Grattis grattis!! Det var full rulle och massa gott...♥  
Sen var det barndop i söndags! Störstebrors lilla Lina Viktoria döptes i Långareds kyrka, så söt så söt!


Hela familjen, som blir större och större...=)


Nu är det redan tisdag och snart kommer Nadia hem från Bulgarien med! Ska bli kul, har saknat henne sjukt mycket! Jobbet rullar på som det ska, trots att det är 27 grader ute så klarar vi det rätt fint=) Men snart är det lördag igen och då blir det sola och bada i piña colada!
Tranquillo, någon...?





♥♥♥♥♥

Om jag kunde bli argare...

...skulle jag nog flyga ut genom huset med mina osynliga vingar, fråga Gud varför han uppfann Tele2, kasta en blixt på första bästa spårvagn och sen skulle jag slänga huvudet bakåt och skratta högt och ljudligt!
Men det kunde jag ju inte! Nej jag fick helt enkelt nöja mig med en flaska vin och god mat med familjen. Och det var nog det nästbästa knepet för att jag skulle bli av med min ilska idag.

Jo, det var nämligen som så att jag har haft problem med min mobil och kära Tele2 i inte mindre än två månader. RobertEl-giganten lovade mig att detta skulle gå på 20 minuter, men Robert ljög! Två månader senare och det har fortfarande inte fixats! Som en glad liten påminnelse att de fortfarande försöker göra livet surt för mig, fick jag idag ett sms där det stod att de ska dra 1003 kronor! Ja, där rök halva mitt csn! Fly förbannad ringde jag Tele2 och efter mycket om och men löste det sig.. Kanske.. Man vet aldrig med dem!
Sedan sprang jag ut på den lilla rasten som kvarstod (jajamensan, Tele2 har också telefonkö, där man får vänta en halv evighet!) för att köpa någon mat. Lycklig hittade jag en husvagn utanför Saluhallen som sålde mexikansk mat!
Lyckan var gjord. Jag satt i solen och åt min nachostallrik och började sakta lugna ner mig igen. Tills dess att två fiskmåsar gjorde mig sällskap! Och percis, Helenas största skräck ever är just fiskmåsar! Jag fick lite halvtpanik och sprang därifrån och skyndade mig tillbaka till kontoret. Trgg. Men aningen skakad av dessa äckliga djur.

Eftermiddag försvann fort. Vi hade massa att göra ända tills vi gick hem. Och då fortsatte Gud att göra livet surt för mig. Min buss hade tydligen slutat gå! Ja, kul! Inte nog med att jag hade skoskav, jag var tvungen att springa till spårvagnen också!
Som om detta vore nog. Ack nej! Precis när jag tagit första klivet in i spårvagnen längst fram stängde spårvagnschauffören dörrarna och klämde fast mitt ben och min jacka! Där stod jag och tryckte på knappen medan hon startade motorn och stirrade på mig. När hon väl fått upp fanskapet klev jag på och stirrade argt på henne och skrek MEN HERRE GUUD!!!! Och något annat som har med kärring och någon från helvetet att göra.. jaa hmm.. Nåväl, tar blicken från människan som försiktigt säger förlåt, och ser då att spårvagnen är knökad och alla sitter tyst och stirrar på mig!

Ingen plats fick jag att sitta på heller. Jag fick snällt stå upp och trigga upp mig själv på hur himla förbannad jag var medan jag kände svetten börja rinna längs ryggraden...
Mmm vilken underbar dag!!!

Men tack och lov slutade den på ett av de bästa sätten. Mamma hade gjort jättegod mat! Vi firade min och Peters födelsedagar i förskott med presenter och tårta. Och slutligen spelade vi Göteborgsvarvet, vilket jag vann
Nu kan jag lyckligt gå och lägga mig och längta tills imorn, för då åker jag ju till El Stockholmo!!
Så, watch out prinsaplutten!

Snurrande och virrande

De senaste dagarna har jag vaknat med konstant huvudvärk, det är helt enkelt för mycket tankar som bubblar omkring där inne samtidigt! Ex-jobb a la Porto Carras som jag håller på med i slutspurten, stressa hem varje dag för att hinna gå på nått pass på gymmet, hinna titta lite extra på mamma och pappa som snart lämnar mig ensam i Svearike. Ojoj.. Men på fredag ska vi åka på SPA med jobbet, vilket inte är himla jobbigt! Jättekul ska det bli rättare sagt!
Veckan efter åker jag till den kungliga huvudstaden för att fira midsommar med mina scarfar som jag inte sett sen Nya Zeeland, så det ska också bli sjukt kul! Tänkte passa på att träffa en å annan kompis när jag ändå är där.. Det blir ju inte att jag hänger i 08 så värst mycket, så man får la passa på!

Helgen som var gick rätt fort! I fredags var jag ledig så då var jag och manoula mou i Ullared. Som vanligt kom vi ut med fler påsar än vad vi hade tänkt och mindre pengar än vi nånsin kunde tro. Men det var lite tanken, innerst inne!
Sen följde en väldigt lugn helg med filmer, träning och plugg. Jo, rösta gjorde jag också. Jag gick verkligen in för det faktiskt (känner mig rätt stolt) och letade reda på vad alla partier tycker och tänker om diverse frågor. Läste stadgar och andra punkter till höger och vänster litterary speaking. Sen lutade det åt ena hållet och så trillade jag dit. Ungefär så gick det till. Punkt slut.
 
Jo, nationaldagen var det ju också, vilket har komma att ge en lite så där nyårs-press. Man ska ha kul. Man ska göra något bra. Man ska göra något minnesvärt. Kort sagt: man ska göra något bättre än vad de gör i Norge. Bara för att liksom. Vem vet, kanske blir det en lika stor grej som i Norge i framtiden, men just nu känns det fånigt att bli tillsagd att fira nåt som ingen i hela Sveriges land vet vad som firas. Gustav Vasa gjorde nåt bra. Typ. Eller inte..?
Jag säger bara  viva la Sverige 365 dagar om året isället! Sen att Grekland har två nationaldagar och firar båda lika mycket som ens egen dag är ett kapitell i sig=)







La vida es un karnaval

... Y me gustaría a bailar!!!!

Dagen som jag väntat på så länge har passerat, lika undebar som varje år. Vädret var kanon, maten var hur god som helst, danserna var fina, musiken var medryckande och Helena somnade lycklig! Japp, karnevalen var FANTASTISK, like always! Själva tåget började en timma försent (som alltid), men sen gick tiden så sjukt fort! Dagen bara försvann och nu är det 363 dagar kvar tills nästa gång! Men låt oss först spola tillbaka bandet... Rewind...... Hammarkullen, the place to be, här kommer nu foton från lördagen och El grande karnaval!


   



Karnevalsänglarna..?

   



Karnevalslegänden=)

   



Libertad- mina favoriter sen barnsben

*La vida es un karnaval*


Den senaste veckan har verkligen många saker pekat på att jag börjar bli gammal. För det första så tar folk studenten nu. Hmm känns som det var igår, men nope, det var hela FEM år sen jag stod där på trappan och hoppade med min vita mössa och skrek, log brett medan solen blänkte i min vackra räls som ofrivilligt satt kvar tills veckan efter kalaset.
Förra lördagen när Nadoula och jag var påväg till Nivå började vi prata med en tjej på bussen som skulle till Razzia... Whata beep är Razzia liksom..?min tid hette det Kompaniet och var heaven on earth. Nä, kanske inte riktigt, men det hette i alla fall inte Razzia!
När jag räknar på fingrarna så är min äldsta brorson snart 13 år! Hur är det möjligt?! Jag var nyss 13 och klottrade "424-brudar 4 life" på skolböcker, skolkade från gympan och smet in till stan på bambarasten för att vara först på Din Sko:s skorea. Jadu, Dijana vad hände egentligen..? Du fick dina Buffaloskor, men nu vet inte ens dagens ungdommar vad Kompaniet är för nåt! Ja tänk vad man lärt sig på ynka 24 år! Säger som nån en gång sa: "Vi är inte unga och fräscha länge, vi är bara jävligt fräscha!"  

RSS 2.0