Valborg idag


Brasan- släck dig, fram med kortegen!


Idag är det Valborg. Eldar och sånt trams har vi inte i Göteborg, här har vi en kortege. Och inte vilken kortege som helst, utan Chalmerskortegen! I år är det 100års-jubileum, och dagen till ära var det underbart vackert väder! Gissa två gånger om det var knökat på avenyn eller om det var knökat!?


   


Självklart var jag och min grekiska klocka ute i väldigt sista sekund, plus att bussfan kom försent på det. Helena sprang igenom halva stan i sin nya kjol som hon inhandlade tidigare idag och svor högt och ljudligt för sig själv och förbipasserade att hon kanske borde stannat hemma trots allt.
Men det blev ju bra tillslut, klunkade en halv flaska öl på tre sekunder gjorde jag och var sen glad igen (reds anm. Helena dricker inte öl, nått skumt måste det vart, hmm..)

Ja, nått konstigt är det. Det är nått i luften.. Kan det vara pollen..? Eller är det den där kryddan kärlek? Ofcourse, våren är ju här!! 

Vår vår våår!!

När du hör det här ljudet *pliiiingiling*, då vet du att det är dags att vända blad. Pliiiiingiliiiing!
Då börjar det!


Nu har jag vänt blad i livets långa bok. Ut med det gamla och in med det nya. Och det nya kom just in time så att säga. Det började rycka i benen av all fritid, och nu minsann har jag jobbat två dagar på min nya arbetsplats Resekonsulterna!
Det känns sjukt konstigt att vara inomhus hela dagen, och använda hjärnan i så många timmar! Igår när jag kom hem somnade jag som en stock, helt utbränd! Nä skämt å sido, jag är helt enkelt inte van vid att vara så fokuserad! Plus att min dygnsrytm inte är helt återställd än heller. Jag tror i alla fall att det kommer bli kanon på praktiken, alla är hur trevliga som helst!

Idag när jag gick en promenad till bussen i vårvädret kom jag att tänka på vår pakt vi gjorde på Nya Zeeland, att inte bli svenskifiserade igen. Vi ska le åt alla, inte störa oss på köer eller folk som knör sig och helt enkelt vara mer öppna. Hur gick det då? Ja, Sverige har en tendens att smitta en. Men efter att jag påminde mig själv att sån ville jag ju inte vara, då kom minsan tre främlingar fram på direkten och frågade mig diverse frågor utanför tidpunkten, som om det stod skrivet "öppen för frågor och samtal med främlingar" i pannan på mig! I like it!=)

Nu ser jag verkligen fram emot helgen! Då ska det dansas på avenyn! Förra helgen var första helgen på hur länge som helst jag inte var ute, så nu måste jag verkligen ut!
Nadia- öppna skumpan lillrumpan, nu ska vi dansa!


Tillbaka på avenyn i mitt kära Göte



Tena koutou, tena koutou, tena koutou
; precis som ett riktigt tal ska inledas på maori, Greetings to you all! Jajamensan, greetings to you all som läst och följt mitt äventyr nere på andra sidan jorklotet! Efter tre och en halv månad var det dags att vända blad och flyga hem. Ja, visst kändes det sorgligt, men bättre kändes det när jag läste mammas sms: "Välkomen hem till ett nytt kapitel i historien" . Och jag kan säga som så, att den här boken är långt ifrån färdigskriven!

Efter 36 timmar uppe i luften, men mellanlandningar i Christchurch, Sydney, Bangkok, Dubai och Frankfurt kändes det riktigt kul att landa på Landvetter och träffa mamma, pappa och brorsan. Inte nog med det, här hemma är det vår! Sol igen! I like it a lot!!! Medan brorsan snackade om beachen 2009 (ja, när vi skulle äta nåt onyttigt på avenyn igår, ofcourse), började jag sakta fatta att jag faktiskt är hemma och att det snart är sommar igen! Vilket inte bara innebär att jag måste börja tänka på att jag snart ska börja jobba, utan att jag också måste börja oroa mig över att vara fit for fight för beachen, igen! Vad är det för fel på oss människor egentligen? Beach-redo ska man vara på sommaren (vilket man aldrig riktigt hinner bli så mycket som man egentligen vill) , helst brun på vintern (ja, det säger ju sig själv; mission fu**ing impossible), och så ska man vara en bra människa också, som inte låtsas om dessa två faktorer! 

Nä, det var ju inte alls det jag hade tänkt skriva idag. Sentimental tänkte jag då inte vara heller, för det har fällts en massa tårar så det räcker. Jag har en hel hög med nya idéer och tankar om livet som jag ska ta och plantera nånstans så de inte bara försvinner. Tänkte avsluta med nått så käckt som ...Livet är som en karusell.. lalala..men naah, det skippar jag och säger istället: 
Sweet as, New Zealand!  








































Aotearoa

The land of the long white cloud...

Nu ar det bara tre dagar kvar har i landet i fjarran. Det kanns riktigt tungt just nu och jobbigt att lamna allt bakom mig och flyga norr ut. Visst kommer det bli jattekul att komma hem med, men jag kommer sakna det har landet och folket som har lart mig sa himla mycket! Ja, hmm nar jag tanker pa saken kommer jag aven sakna the kiwi time (inte saaa stor skillnad pa kiwi time och grekisk tid dock, men har ar det accepterat att komma nar man tjaa, kanner for det! I like I like!). Jag kommer sakna hela campus och alla kompisarna har, bastaste klassen ever, den standiga rean, vinet, kottstallet, bion, stranderna, att vara ute och hitta pa saker hela tiden, den avslappna attityden och det alltid sa glada humoret pa kiwisarna! Att sjunga sanger pa maori, The Maori Haka, fudge, saturday market, Royal och sjalvklart vart kara Little Rock!

Igar var sista utekvallen, men forst hade vi barbeque, sen drog vi klart till Little Rock och dansade till Sex is on fire och de andra latarna som ar helt obligatoriska har. Under veckan som gatt redovisade vi alla vara final projects och fick vara slutbetyg. Min grupp fick EXELLENT sa jag ar grymt nojd! Ja, det ar ingen hemlighet langre vad vi har gatt och kuckilurat pa de senaste veckorna: vi gjorde en teater som vi kallade sa mycket som "Lord of the Thing". Jag skrattar bara jag tanker pa det, helt sjukt var det! Den var lite av en parodi pa Sagan om ringen, fast om Nya Zeelands turism. Med skagg, svard, slangkappa och flottigt har var jag Aragorn, son of Arathorn eller vem det nu var, for en hel dag!  Elin kladde riktigt bra som Gimli, Annica som en fjollig Legolas och Sandra som hobbiten sjalv- Frodo Backpackins

Jag vet inte om det ar odet, eller om det bara ar en tillfallighet att i bade pjaserna jag vart med i under tiden har jag spelat man! Forst en fransk sliskig pojkvan- Yves, och sen manligheten sjalv- Aragorn! Inte vet jag, men himla kul var det i alla fall! Bilder kommer senare!

I torsdags hade vi avskedscermoni pa stranden Tahunanui, dar vi blev valsignade och avtackade... Inte ett oga var tort! Vi fick varsin jade, som ska symbolisera att vi alltid ar valkomna tillbaka. Ja uch.. Nu ar det ju faktiskt slut pa aventyret!

Where do we go next..?

Nast sista helgen med ganget


Grattis JoJo!

Helgen till ara var det Johannas fodelsedag, 23 ar ung! Grattis grattis!!! Froken Karlsson ar ju fran Kungshamn men alskar ett fotbollslag fran Goteborg, namligen IFK, respect! Sa temat pa festen igar var bla-vitt! Ingen kom dock som fotbollsspelare, men fantasin flodade med allt fran smurfar, till finska flaggor och feer.
Sjalv hade jag bla peruk, blavit klanning, blatt smink, and ofcourse a small tribute to GREECE=) Riktigt kul var det! Det roligaste var ute pa Little Rock dar ett tiotal manniskor kom fram och fragade om det var mitt riktiga har.. Jajamensan, jag var fodd san;)

Lite pics fran gardagen kommer som foljer:













Over and out,
Scream and shout

RSS 2.0