Roadtrippin'


Molivos, mitt nya hem...


Nu har jag bott på Mytilini i över en vecka, men det känns som mycket längre eftersom vi gjort så sjukt mycket! De senaste tre dagarna har jag och Johanna åkt runt på utflykter som vi satt ihop själva. Första dagen tog vi östra delen av ön (eller vissa gobitar vi plockade ut rättare sagt). Det började med frukost i en liten by som heter Skala Sykamineas. Världens gulligaste lilla fiskeby! Såg ut som kulliser från Mamma Mia eller nåt, och väldigt rofyllt ända tills en skolklass kom dit och så var det slut på den morgonfriden. Men det var ok, vi hade ändå inte tänkt stanna länge.
Vidare åkte vi till en kyrka i Taxiarches där vi tittade på en ikon som sägs vara gjort av lera och blod från munkarna som hade blivit mördade där. Quite excitig!
Off we went och såg massa åsnor på vägarna, ormar, ekorrar, får och miljoner hundar. Vi åkte sen till Mytilini stad och gick på två museum med bland annat Picassotavlor från tiden innan han var känd. Och sen till en liten bergsby som heter Agiasos dit massa pilgrimmer valfärdar för att se en jättejättejättegammal ikon målad av en av evangelisterna. Om man besöker kyrkan två gånger är det lika med att ha valfärdat till Jerusalem, så why not=)

Dagen efter åkte vi runt västra ön, bland annat till den förstenade skogen, Sigri (som är en by med fina stränder) och sen ner till Skala Eressou som alltså är Sapfos födelseby. Där hittade man Sapfo travel, Sapfo hotel, Sapfo relastate, Sapfo café.. ja jag tror du förstår, de är rätt stolta att hon kom där ifrån! På vägen hem stannade vi vid en insjö och matade livs levande sköldpaddor! Jättesöta!

Igår var vi bland annat och besökte en av öns många varma källor. Vi övervägde och kom fram till att vi åkte till den varmaste som fanns, till och med varmast i Europa, så japp vi åkte till Polichnitos där källorna är 92 grader varma! Men badet vi provade i var tempererat till bara 42. Efteråt kändes det som att jag hade gjort ett bodypump pass, helt lam i hela kroppen! Very nice!

Nu ska vi iväg och äta strax och förbereda menatalt för åsnesafarit vi ska på imorn!

Vad händer där hemma??


     

 


Kommentarer
Postat av: Jojo

Ja du här hemma regnar det för tillfället! Hade glömt hur blåsvarta molnen på kusten är innan det börjar regna förbövelens massa! Hoppas du har sunshine i grekland!

2010-05-04 @ 17:00:30
URL: http://jojoonthemove.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0