Expedition Sydön

Ojojoj, var ska jag börja.. Igår kom vi tillbaka till Nelson efter en tiodagarstrip runt södra Nya Zeeland.
På tisdagen rullade den nya Kulturturismbussen fram, Flying Kiwi. Bussen och själva åkandet är ett kapitell i sig, ingenting fungerade riktigt som det skulle, men det var kul ändå.. Jag, Sandra, Hanna, Elinor, Viktoria och Therese (a.k.a vårt adoptivbarn), satt i mitten, eller piazzan som vi döte det till och sjöng sånger och gjorde lekar.

Innan vi åkte kom premiärministern John Key till skolan och höll ett öppningstal. När han kom intågande till byggnaden stod vi alla utanför och log stort. Och vem fick ta i hand med honom tre gånger och även växla några väl valda ord...? Jo jaaag! Likaså Sandra och Therese som hade ställt oss längst fram. Han verkar vara en trevlig man, lycko Nya Zeeland. Själva får vi nöja oss med Reinfeldt. Inte kom han minsann till min skola nån gång. Och bytt handsvett har vi defenetivt aldrig gjort heller.
 
När hela kalaset var slut åkte vi iväg söder ut till Westport där vi checkade in på ett riktigt najs motell. Kollade på Ladder 49, grät floder när han dog och sen sov vi gott. Jag kan säga som så att jag aldrig sovit så gott som under den här resan! Ja, de hade sängvärmare på nästan varje ställe vi stannade på! Trippen över lag var jätterolig så dagarna bara flög förbi! 

Vi har sett glacierer, vandrat i regnskog, kollat på pingviner, gått på Maori-kultur-grej i Christchurch, ätit världens största hamburgare på Fergburger i Queenstown, tittat på runda bamsestenar i Moeraki, besökt AJ Hackett bungyjumping, tagit kort på Nya Zeelands högsta berg- Monut Cook, dansat en massa och nästan åkt på valsafari. Att vi nästan åkte på valsafari var lite komiskt.

Det var nämligen som så att vi hade bokat valsafari i Kaikoura klockan sju i torsdags morgon. Trötta men förväntansfulla blev vi upphämtade med en buss som skulle ta oss till hamnen och båten vi skulle åka ut med. Vi hade just satt oss tillrätta i skinnfåtöljerna och guiden hade nämt vilka som jobbar på båten, där ibland the very experienced captain. Vi hade inte åkt mer än en minut förän hela båten åkte på grund. Guiden såg skräckslagen ut, sa väldigt odiskret Oh shit, oh shit en så där femtielva gånger. Kändes väldigt tryggt kan jag lova. Det slutade med att vi fick åka tillbaka och fick inte se några valar. Istället åkte vi på vinprovning i Marlborough! Inte riktigt det samma, men helt okej.

Väl tillbaka i Nelson igår var vi trötta och utmattade. Så trötta att vi var tvungna att korka upp våra sex gratis vinflaskor vi fått av några rika ryssar i Kaikoura och avsluta det hela med en kväll på vårt kära Little Rock


   
1. John Key, 2. Having fun on the bus, 3. Pancake Rocks 



Molnen sprack upp och fram tittade Franz Joseph



Så här snygg är man i regnskogen, med en glacier i bakgrunden!


   
1. Coolt träd, 2. Lena hoppar bungyjump, 3. Stenar i Moeraki



Brudar vid Mount Cook


   
1. Mount Cook, 2. Chillar på min traktor, 3. Maoriman gör the powpheri



Christchurch



Den sötaste på hela resan, en blåpingvin på Antartica!


   
1. Pingviner, 2. och 3. Tjugo glada svenskar gick lös på den konstgjorda snön i Antartica!


    
Soluppgång i Kaikoura     





Kort och gott har vi haft jättekul, eller som vi säger på Nya Zeeland...Sweet as!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0